Parmalat: σε πολιτικούς κύκλους οι έρευνες

Parmalat: σε πολιτικούς κύκλους οι έρευνες

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στους κύκλους της πολιτικής διευρύνονται οι έρευνες των ιταλικών αρχών για την υπόθεση Parmalat, σύμφωνα με νομικές πηγές, την ίδια ώρα που η αναζήτηση δισ. απολεσθέντων ευρώ «αγγίζει» όλο και περισσότερες τράπεζες, καθώς και μεγάλη σουηδική εταιρεία ειδών συσκευασίας, Tetra Pak. Οι ίδιες οι εισαγγελικές αρχές που διενεργούν την έρευνα αρνούνται να σχολιάσουν, χωρίς ωστόσο να διαψεύσουν την είδηση. Προς το παρόν, κανένας πολιτικός δεν έχει συλληφθεί ούτε κατονομασθεί στην έρευνα. Ωστόσο, η υπόθεση αυτή, η οποία ξεκίνησε με την αποκάλυψη, εκ μέρους του ιταλικού ομίλου τροφίμων, «τρύπας» 4 δισ. ευρώ στα βιβλία της, έχει προκαλέσει τριγμούς στα θεμέλια των ιταλικών μονάδων δύο διεθνών λογιστικών εταιρειών, εγείροντας παράλληλα ερωτήματα για τράπεζες και τις ίδιες τις ρυθμιστικές αρχές.

Οι έρευνες που διανύουν την τέταρτη εβδομάδα τους στρέφονται σε εγχώριες και ξένες τράπεζες που δάνεισαν κεφάλαια και πώλησαν ομόλογα στην Parmalat πριν αποκαλυφθεί η «τρύπα», η οποία, σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές, ενδέχεται να είναι τελικώς μεγαλύτερη των 10 δισ. ευρώ. Στο επίκεντρο η ελβετική τράπεζα UBS, η οποία δάνεισε 103 εκατ. ευρώ σε εταιρεία χαρτοφυλακίου ιδιοκτησίας της ιδρύτριας οικογένειας της Parmalat, Τάντσι? η Bank of America, πρώην στέλεχος της οποίας υπόκειται σε έρευνα, καθώς και η Deutsche Bank, αλλά και μονάδα της αμερικανικής Citigroup, η οποία οργάνωσε την πώληση ομολόγων της Parmalat, αξίας 350 εκατ. ευρώ, το 2001.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή