Υποβάθμισε τους φόβους για σκάνδαλο η Adecco

Υποβάθμισε τους φόβους για σκάνδαλο η Adecco

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανάκαμψη σημείωσε η τιμή της μετοχής της Adecco χθες, όταν η μεγαλύτερη εταιρεία εξεύρεσης προσωρινής απασχόλησης του κόσμου υποβάθμισε τους φόβους ότι οι αποκαλύψεις της περί λογιστικών ατασθαλιών προοιωνίζονται μια «τύπου Parmalat» κατάρρευσή της. Αφενός, όπως αποκαλύπτουν οι αναλυτές, οι οποίοι βρίσκονται διαρκώς σε επικοινωνία με την ελβετική εταιρεία, στελέχη της Adecco «κατέστησαν σαφές ότι απέχουμε πολύ από την κατάσταση της Parmalat και θα το ανακοινώσουμε ξεκάθαρα». Αφετέρου, ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας, Φελίξ Βέμπερ, σε σχόλιά του που δημοσιεύθηκαν στο χθεσινό φύλλο της εφημερίδας New York Times, έσπευσε να διευκρινίσει ότι τα λογιστικά προβλήματα της Adecco αφορούν διαδικαστικά ζητήματα. Οπως το έθεσε χαρακτηριστικά, «δεν σημαίνει ότι υπάρχουν λογιστικές ατασθαλίες, αλλά μάλλον ότι το περιβάλλον ελέγχου δεν είναι τόσο καλό. Δεν πρόκειται για λάθη, είναι ζήτημα κρίσης».

Βέβαια, μόλις μία ημέρα πριν, η ίδια η εταιρεία, σε μια κίνηση που κρίνεται χείριστη αδεξιότητα σε ό,τι αφορά τις δημόσιες σχέσεις της, παραδέχθηκε ότι θα καθυστερήσει την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του οικονομικού έτους της 2003, λόγω της διαπίστωσης «σημαντικών αδυναμιών» στους εσωτερικούς ελέγχους των δραστηριοτήτων βόρειας Αμερικής της μονάδας της εύρεσης προσωρινής απασχόλησης, Adecco Staffing. Πρόσθεσε, δε -χωρίς και πάλι ν’ αποκαλύψει λεπτομέρειες- ότι πιθανόν να υπάρχουν ζητήματα λογιστικών, ελέγχου και εναρμόνισης και σε άλλες χώρες. Ηδη, η εισαγγελία του Μανχάταν και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ έχουν ξεκινήσει έρευνες για την Adecco, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal. Οπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, η λογιστική εταιρεία της Adecco, Ernst & Young, ανακάλυψε τα «προβλήματα» αυτά τον Δεκέμβριο, στο πλαίσιο τακτικού ελέγχου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή