ΕΒΔΟΜΑΔΑ

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υψηλές αποδόσεις υπόσχονται οι μετοχές των ασιατικών εταιρειών για το 2004

Οπως επισημαίνουν διαχειριστές κεφαλαίων και στρατηγικοί επενδυτές της Ευρώπης, το επενδυτικό κοινό μπορεί να αυξήσει την έκθεσή του στις ασιατικές αγορές και, ειδικότερα, στις μετοχές εταιρειών που αναπτύσσουν δραστηριότητα στην Κίνα. Ως εκ τούτου, δεν είναι αναγκαίο να εναποθέσουν εξ ολοκλήρου τις προσδοκίες τους στη Γηραιά Ηπειρο και τη Γουόλ Στριτ. «Οι ασιατικές αγορές, κατά πάσα πιθανότητα, θα παρουσιάσουν υψηλότερες αποδόσεις συγκριτικά με την αμερικανική αγορά», επισημαίνει ο Ρόπλαντ Ρέσκιρ, επικεφαλής του τμήματος στρατηγικών επενδύσεων της CDC IXIS Asset Management, συμπληρώνοντας ότι «επίσης, σχετικά υποτονικές αποδόσεις θα παρουσιάσουν οι ευρωπαϊκές αγορές, ακόμα και να υποχωρήσει το ευρώ». Ακόμα και αν η Κίνα ενδώσει στις πιέσεις που ασκούν οι ΗΠΑ για την επανεκτίμηση του γουάν, θα σημειωθούν υψηλοί ανάπτυξης και αύξηση των εισαγωγών από άλλες χώρες της ασιατικής περιοχής, συμπεριλαμβανομένης της Ιαπωνίας. Υπενθυμίζουμε ότι η κινεζική οικονομία επεκτάθηκε το 2003 σε ρυθμό μεγαλύτερο του 8%. Επιπροσθέτως, η εν λόγω χώρα διατηρεί ένα υπέρογκο εμπορικό πλεόνασμα με τις ΗΠΑ, αλλά, παράλληλα, παρουσιάζει ένα έλλειμμα στις συναλλαγές της με άλλες ασιατικές χώρες, λόγω των εσωτερικών ελλείψεων σε μηχανολογικό εξοπλισμό και εξαρτήματα υψηλής τεχνολογίας.

Πενταετές ομόλογο θα εκδώσει το δημαρχείο της Μόσχας

Την έκδοση πενταετούς ομολόγου, αξίας 400 εκατομμυρίων ευρώ, κατά τη διάρκεια του δεύτερου εξαμήνου του 2004, ανακοίνωσε αυτήν την εβδομάδα το δημαρχείο της Μόσχας, στοχεύοντας στη αναχρηματοδότηση αναλόγου χρεογράφου που ήδη έχει εκδοθεί. «Αποφασίσαμε την έκδοση του ομολόγου, όχι γιατί είναι αναγκαία η απόκτηση αυτών των κεφαλαίων, αλλά γιατί δεν θέλουμε να χάσουμε αυτό το δάνειο», δήλωσε ο αντιδήμαρχος της ρωσικής πρωτεύουσας, Αλεξάντερ Κοβαλένκο. Υπενθυμίζουμε ότι, βάσει νομοθεσίας που εφαρμόστηκε το 1998, δηλαδή μετά την τελευταία οικονομική κρίση στη χώρα, οι περιφέρειες της Ρωσίας μπορούν να δανειστούν, μόνον, στο εξωτερικό για την αναχρηματοδότηση υπαρχόντων χρεών.

Χονγκ Κονγκ: προτάσεις για εξαίρεση ξένων κεφαλαίων από τη φορολογία κερδών

Τις προτάσεις για την εξαίρεση των ξένων κεφαλαίων από τη φορολογία κερδών ανακοίνωσε αυτήν την εβδομάδα η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ, μια κίνηση που στοχεύει στην αναβάθμιση της περιοχής σε ένα ελκυστικό χρηματοοικονομικό κέντρο. Το σχέδιο αυτό παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του προϋπολογιαμού για το έτος 2003-2004, αν και, επί του παρόντος, τα ξένα κεφάλαια επιβαρύνονται με φόρο 17,5% επί των κερδών τους. H Ενωση Επενδυτικών Κεφαλαίων του Χονγκ Κονγκ επιδοκίμασε τα σχέδια της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι έτσι θα απομακρυνθεί μια αβεβαιότητα που επισκιάζει τις αγορές της περιοχής.Επιμέλεια: Ζωρζέτ Ζολώτα

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή