Μειώνει το προσωπικό της η France Telecom

Μειώνει το προσωπικό της η France Telecom

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μείωση προσωπικού κατά 14.500 άτομα σκοπεύει να προχωρήσει η France Telecom, που τονίζει ότι δεν πρόκειται για πρόγραμμα απολύσεων, αλλά για μαζικές πρόωρες συνταξιοδοτήσεις και μετατάξεις υπαλλήλων σε άλλες δημόσιες εταιρείες.

Ειδικότερα, για το τρέχον έτος πρόθεση της εταιρείας σε ό,τι αφορά τις περικοπές στη Γαλλία είναι να προχωρήσει σε 8.000 πρόωρες συνταξιοδοτήσεις και 2.200 μετατάξεις, ενώ θα περιορίσει κατά 1.400 τις προγραμματισμένες καινούργιες προσλήψεις. Σημειωτέον ότι οι περικοπές στις καινούργιες προσλήψεις θα αφορούν κυρίως τους τομείς της έρευνας, της τεχνολογίας και των πωλήσεων. Σε διεθνές επίπεδο σκοπεύει να περικόψει 5.700 θέσεις. Στη διάρκεια του 2003, η εταιρεία περιέκοψε 7.700 θέσεις στη Γαλλία και 5.400 σε διεθνές επίπεδο, μέσω πάντα των ίδιων μηχανισμών.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε χθες ότι οι περικοπές είναι σύμφωνες με τις προβλέψεις που έγιναν στα τέλη του 2002, όταν η εταιρεία ανακοίνωσε σχέδιο αναδιάρθρωσης για την εξυγίανση των οικονομικών της μετά την ταχύτατη επέκτασή της, που είχε ως αποτέλεσμα τη δυσανάλογη διόγκωση του χρέους της. Τότε είχε εκφράσει την πρόθεση να περικόψει το προσωπικό της κατά 20.000 άτομα μέσω πρόωρων συνταξιοδοτήσεων και μετατάξεων μέσα σε μία τριετία. Στο πλαίσιο τού εν λόγω σχεδίου αναδιάρθρωσης, η εταιρεία αλλάζει το νομικό της καθεστώς προλειαίνοντας το έδαφος για την ιδιωτικοποίησή της. Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο μήνα η κυβέρνηση ψήφισε νόμο που επιτρέπει στους υπαλλήλους της France Telecom να διατηρήσουν το καθεστώς των δημοσίων υπαλλήλων, που απαγορεύει την απόλυσή τους ακόμη και αν η εταιρεία δεν ελέγχεται πλέον από το κράτος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή