Στο εδώλιο για τα χρυσά «πριμ» της Mannesmann

Στο εδώλιο για τα χρυσά «πριμ» της Mannesmann

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως καυστικότατος επικριτής της γερμανικής νομοθεσίας εμφανίσθηκε χθες ο διευθύνων σύμβουλος της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής τράπεζας, της Deutsche Bank, Γιόζεφ Ακερμαν. O κ. Ακερμαν δικάζεται, μαζί με τρία άλλα στελέχη, με την κατηγορία ότι ενέκρινε παράτυπα προ τετραετίας τη χορήγηση πριμ σε στελέχη της Mannesmann, της οποίας διετέλεσε μέλος του διοικητικού συμβουλίου.

«Αυτή είναι η μοναδική χώρα, όπου άτομα τα οποία δημιουργούν με επιτυχία υπεραξίες οδηγούνται στη Δικαιοσύνη… Είναι απολύτως απαραίτητο να μπορούμε να καταβάλλουμε πριμ, αναλόγως των επιδόσεων του καθενός…», δήλωσε ο κ. Ακερμαν στους δημοσιογράφους, μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου λίγο πριν από την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας. Οπως έχουν εξηγήσει στο παρελθόν οι συνήγοροί του, οι υπεραξίες αφορούν στη συμβολή των στελεχών της Mannesmann, για την οποία έλαβαν τα πριμ. Υπενθυμίζεται ότι η Μannesmanεξαγοράσθηκε το 2000 από τη Vodafone έναντι τιμήματος αυξημένου κατά 50 δισεκατομμύρια ευρώ από την αρχική προσφορά του βρετανικού κολοσσού, η οποία είχε υποβληθεί το 1999. H αξία των επίμαχων πριμ, που συνδέονται με αυτήν την υπεραξία, ήταν 57 εκατομμύρια ευρώ.

Η άλλη μεγάλη «οικονομική» δίκη που ξεκίνησε προχθές, αυτή της επιχειρηματία Μάρθας Στιούαρτ στις ΗΠΑ, φαίνεται ότι θα αναδείξει την κατηγορουμένη σε εθνική ηρωίδα! Θαυμαστές της περίμεναν και χθες την κ. Στιούαρτ έξω από το δικαστήριο για να την επευφημήσουν. Ουδεμία από τις δίκες καλύπτεται απ’ ευθείας από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, γεγονός που έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις τους τόσο στις ΗΠΑ όσο και στη Γερμανία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή