ΕΒΔΟΜΑΔΑ

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις αρχές του 2005 η δημόσια εγγραφή της China Construction Βank

Εχοντας ήδη εξασφαλίσει κρατικό πακέτο, ύψους 22,5 δισ. δολαρίων, για την οικονομική της στήριξη, η China ConstructioBank, δρομολογεί τη δημόσια εγγραφή της για τις αρχές του 2005. H κορυφαία κινεζική στεγαστική τράπεζα επιτυγχάνει τις διαδικασίες για τον περιορισμό των επισφαλών της δανείων, καθώς προετοιμάζεται για την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ και για την έκθεσή της στον ξένο ανταγωνισμό. Οπως επισήμανε εκπρόσωπος της China ConstructioBank «πιθανότατα, η δημόσια εγγραφή μας να πραγματοποιηθεί στα τέλη του 2004 ή στις αρχές του 2005», συμπληρώνοντας στη συνέχεια ότι «προτεραιότητά μας είναι το Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, αλλά μπορεί να εξετάσουμε, επίσης, το ενδέχομενο της εισαγωγής μας στη Νέα Υόρκη». Σημειωτέον ότι η στεγαστική τράπεζα διαθέτει έναν από τους πιο καθαρούς ισολογισμούς μεταξύ των τεσσάρων μεγαλύτερων κρατικών τραπεζών της Κίνας,, οι οποίες αναλογούν στο 65% των εγχώριων καταθέσεων και στο 56% των εγχώριων πιστώσεων. Ωστόσο, μετά την πάροδο δεκαετιών ανεξέλεγκτου δανεισμού σε προβληματικές κρατικές εταιρείες, οι τράπεζες έχουν επιβαρυνθεί από τη συσσώρευση επισφαλών δανείων, τα οποία, πλέον, θέτουν σε κίνδυνο την οικονομική σταθερότητα και ανάπτυξη της χώρας. Ως εκ τούτου, η κυβέρνηση έχει θέσει ως προτεραιότητα τη βελτίωση του εγχώριου τραπεζικού κλάδου μέχρι το 2007, όταν θα επιτραπεί η είσοδος των ξένων τραπεζών, κάτι που συμπεριλαμβάνεται στους όρους ένταξης της Κίνας στον ΠΟΕ.

Πάνω από τις αποδόσεις των δεικτών της S&P’s 5 από τις 9 κατηγορίες μετοχικών επενδύσεων

Οι αποδόσεις των περισσότερων ενεργητικών αμοιβαίων κεφαλαίων ξεπέρασαν το 2003 τις αποδόσεις των δεικτών της Standard & Poor’s, στις πέντε από τις εννέα κατηγορίες μετοχικών επενδύσεων. Σημειωτέον ότι τα προηγούμενα δύο έτη, τις μεγαλύτερες αποδόσεις παρουσίαζαν οι δύο από τις εννέα κατηγορίες μετοχικών επενδύσεων, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύσε αυτήν την εβδομάδα η υπηρεσία βαθμολογίας Standard & Poor’s. Μεταξύ των κλαδικών αμοιβαίων κεφαλαίων, όπου οι διαχειριστές κεφαλαίων επενδύουν ενεργά σε συγκεκριμένες βιομηχανίες -όπως είναι η τεχνολογία, τα χρηματοοικονομικά και η υγεία- οι αποδόσεις τους ξεπεράσαν την άνοδο των δεικτών S&P’s στους επτά από τους οκτώ χρηματιστηριακούς κλάδους. Οι διαχειριστές αμοιβαίων κεφαλαίων ανάπτυξης, οι οποίοι πραγματοποιούν τοποθετήσεις σε εταιρείες που παρουσιάζουν την ταχύτερη αύξηση κερδών, έπαιξαν κυρίαρχο ρόλο στον τομέα των αποδόσεων, κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους. Αναλυτικότερα, περίπου, το 55,3% των υψηλής κεφαλοποίησης ενεργητικών αμοιβαίων κεφαλαίων ανάπτυξης, το 68,3% των ενεργητικών αμοιβαίων ανάπτυξης μεσαίας κεφαλοποίησης και το 64,8% των ενεργητικών αμοιβαίων μικρής κεφαλοποίησης ξεπέρασαν τις αποδόσεις του ανάλογου δείκτη S&P’s.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή