EN ΣΥΝΤΟΜΙΑ

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με 3,5% έτρεχε η ανάπτυξη στη Βρετανία το δ΄ τρίμηνο

Αύξηση κατά 0,9% σημείωσε το ΑΕΠ στη Βρετανία το τέταρτο τρίμηνο του 2003, που είναι και το υψηλότερο ποσοστό των τελευταίων τριών ετών, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η εθνική στατιστική υπηρεσία. Σε ετήσια βάση, ο ρυθμός αύξησης του βρετανικού ΑΕΠ το τελευταίο τρίμηνο του 2003 αντιστοιχεί στο 3,5%. Σε σχετικό ανακοινωθέν της η εθνική στατιστική υπηρεσία αναφέρει, επίσης, ότι οι λιανικές πωλήσεις την περίοδο του Δεκεμβρίου -η οποία είναι καθοριστική για την εξέλιξη κάθε οικονομίας- σημείωσαν άνοδο κατά 0,9% σε μηνιαία βάση, διπλάσιο ποσοστό από εκείνο που είχαν προβλέψει αναλυτές στο Σίτι. Βρετανοί οικονομολόγοι εξέφρασαν την άποψη ότι λόγω των θετικών αυτών εξελίξεων στην οικονομία της χώρας, είναι πολύ πιθανόν στο άμεσο μέλλον η Τράπεζα της Αγγλίας να αποφασίσει την αύξηση των βασικών της επιτοκίων.

Ανοδικά η ThyssenKrupp

O γερμανικός χαλυβουργικός και μηχανολογικός όμιλος ThyssenKrupp ανακοίνωσε χθες ότι τα προ φόρων κέρδη της το τρίμηνο του οικονομικού της έτους που έληξε τον περασμένο Δεκέμβριο σημείωσαν αύξηση κατά 6%, γεγονός το οποίο αποδεικνύει ότι η οικονομική ανάκαμψη στη χώρα σταθεροποιείται. Παράλληλα, ο όμιλος τονίζει ότι παραμένει σταθερός στις εκτιμήσεις του και ότι η κερδοφορία του και το τρέχον οικονομικό έτος θα είναι θετική. Σε ανακοινωθέν του διευκρινίζει ότι το πρώτο τρίμηνο του οικονομικού της έτους, που έληξε τον περασμένο μήνα, τα έσοδά της αυξήθηκαν στα 150 εκατομμύρια ευρώ, έναντι 141 εκατομμυρίων ευρώ, την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. «Καθώς η ανάκαμψη εδραιώνεται, παρατηρούμε ότι η αναζωπύρωση των δραστηριοτήτων μας είναι καλύτερη από αυτήν που αναμέναμε, κατά τις τελευταίες εβδομάδες», αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Εκερχαρτ Σουλτς. H τιμή της μετοχής του ομίλου σημείωσε χθες άνοδο στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης κατά 1,1% στα 17,76 ευρώ.

Αύξηση κερδών 11%

H γερμανική αυτοκινητοβιομηνία Porsche ανακοίνωσε χθες ότι τα προ φόρων κέρδη της το πρώτο εξάμηνο του οικονομικού της έτους 2003-04 σημείωσαν άνοδο κατά 11%, γεγονός το οποίο αποδίδεται στην αύξηση των πωλήσεων του μοντέλου Cayenne. Αντιθέτως, η μείωση των πωλήσεων άλλων σπορ αυτοκινήτων της αποτέλεσε φραγμό στην άνοδο της τιμής της μετοχής της. Σε ανακοινωθέν της η Porsche διευκρινίζει ότι τα προ φόρων κέρδη της την προαναφεθείσα περίοδο σημείωσαν άνοδο στα 207 εκατομμύρια ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή