Κυριάρχησαν οι τηλεπικοινωνίες

Κυριάρχησαν οι τηλεπικοινωνίες

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υποχώρησαν προς το τέλος της χθεσινής συνεδρίασης οι γενικοί δείκτες των μεγαλύτερων δυτικοευρωπαϊκών χρηματιστηρίων από τα υψηλά επίπεδα που καταγράφηκαν τις πρωινές ώρες, καθώς οι επενδυτές αποθαρρύνθηκαν από το υποτονικό άνοιγμα της Γουόλ Στριτ. Το επενδυτικό κλίμα διακρινόταν, χθες, από μια νευρικότητα, εν όψει της απόφασης της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας σε ό,τι αφορά το επίπεδο των επιτοκίων της, η οποία θα ανακοινωθεί αργά την Τετάρτη. Αν και οι περισσότεροι επενδυτές στοιχηματίζουν στη διατήρηση των επιτοκίων στα τρέχοντα επίπεδα, στρατηγικοί αναλυτές τονίζουν ότι δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο της αύξησής τους. Παρά ταύτα, οι γενικοί δείκτες των μεγαλύτερων αγορών της Γηραιάς Ηπείρου έκλεισαν σε θετικό έδαφος, λόγω της δημοσιοποίησης θετικών μακροοικονομικών στοιχείων για τις ΗΠΑ και τη Γερμανία. Αναφερόμαστε στην αύξηση του αμερικανικού δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης στο 96,8, τον Ιανουάριο, έναντι του 91,7 που καταγράφηκε ένα μήνα πριν. Επιπροσθέτως, στη Γερμανία, ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης Ifo αυξήθηκε τον Ιανουάριο στο 97,4, αντικατοπτρίζοντας το υψηλότερο επίπεδο που έχει παρουσιαστεί από τον Ιανουάριο του 2001.

Θετικό ρόλο έπαιξε, επίσης, η αναβάθμιση ορισμένων μετοχών του ευρωπαϊκού κλάδου τηλεπικοινωνιών, όπως και της μετοχής της γαλλικής υαλουργίας Saint-Gobain. Αναλυτικότερα, η μετοχή της γερμανικής Deutsche Telecom ενισχύθηκε κατά 1,3%, αφού η εταιρεία ανακοίνωσε την αύξηση συνδρομητών στην αμερικανική θυγατρική της, T-Mobile USA, κατά 1,02 εκατομμύρια άτομα, κατά τη διάρκεια του τέταρτου τριμήνου του περασμένου έτους. Παράλληλα, η αύξηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Deutsche Telecom από τα 13,8 στα 16,2 ευρώ εκ μέρους της UBS συνέβαλε στην άνοδό της. Παράλληλα, η UBS αύξησε την τιμή-στόχο για τη μετοχή της TDC από 195 στις 234 κορώνες, μετά την ανακοίνωση της δανικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών ότι απέκτησε το υπόλοιπο 80% του μετοχικού κεφαλαίου της Telmore. Ως αποτέλεσμα, η μετοχή της TDC κατέγραψε άνοδο 4,9%, ενώ η μετοχή της Vodafone ενισχύθηκε κατά 2,7% χάρις στην αύξηση των πωλήσεων συσκευών κινητής τηλεφωνίας κατά 9,2% στην Ισπανία, το 2003. Σημειωτέον ότι η Vodafone Espana είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στην προαναφερόμενη χώρα.

Εν κατακλείδι, οι πανευρωπαϊκοί δείκτες FTSE Eurotop-100 και FTSE Eurotop-300 παρουσίασαν άνοδο 0,17% και 0,58% αντίστοιχα. Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο γενικός δείκτης FTSE-100 σημείωσε οριακή άνοδο, της τάξεως του 0,03%. Στο Παρίσι, ο δείκτης Cac-40 παρουσίασε κέρδη 0,59% και ο δείκτης Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης σημείωσε άνοδο 0,14%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή