H NTT DoCoMo, στη λίστα των πιθανών κηδεμόνων της AT&T

H NTT DoCoMo, στη λίστα των πιθανών κηδεμόνων της AT&T

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H ιαπωνική NTT DoCoΜο διατηρεί ανοικτό το ενδεχόμενο κατάθεσης πρότασης για την εξαγορά της τρίτης μεγαλύτερης αμερικανικής εταιρείας ασύρματης τηλεφωνίας, AT&T Wireless Services Inc., στο πλαίσιο επίσημης δημοπρασίας, ύψους 30 δισ. δολαρίων. Αναλυτικότερα, η μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών της Ιαπωνίας, η οποία ήδη ελέγχει το 16% του μετοχικού κεφαλαίου της AT&T Wireless, διευκρίνισε ότι, επί του παρόντος, θα εξετάσει τις προτάσεις της τελευταίας σε ό,τι αφορά τη μεταξύ τους συγχώνευση. Ωστόσο, η DoCoMo δεν έχει δηλώσει επισήμως ότι θα συμμετάσχει στην προαναφερόμενη δημοπρασία.

Οι αναλυτές της αγοράς, ωστόσο, υποστηρίζουν ότι ο ιαπωνικός κολοσσός κινητής τηλεφωνίας, εν τέλει, δεν θα αποπειραθεί να αποκτήσει τον έλεγχο της AT&T Wireless λόγω του ιστορικού αποτυχημένων προσπαθειών επέκτασής της στο εξωτερικό, της έλλειψης εμπειριών στη διοίκηση ξένων εταιρειών, όπως και το ενδεχόμενο άσκησης πιέσεων από πολιτικούς κύκλους των ΗΠΑ. Ενας ακόμη λόγος που ενδέχεται να αποθαρρύνει την DoCoΜο να προχωρήσει στην εξαγορά της AT&T Wireless είναι το σκληρό ανταγωνιστικό περιβάλλον που κυριαρχεί στον αμερικανικό κλάδο ασύρματης τηλεπικοινωνίας.

Από την άλλη πλευρά, το γεγονός ότι η DoCoMo συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των πιθανών κηδεμόνων της AT&T Wireless, πιθανότατα να συμβάλει στην αύξηση του τιμήματος για την εξαγορά της αμερικανικής εταιρείας. Ηδη, η αξία της AT&T Wireless ανέρχεται στα 30 δισ. δολάρια, επί τη βάσει της τρέχουσας μέσης τιμής της μετοχής της. Σύμφωνα με πηγές που είναι προσκείμενες στις εξελίξεις, μεταξύ των εταιρειών που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την απόκτηση της AT&T Wireless είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αμερικανική εταιρεία ασύρματης τηλεφωνίας Cingular Wireless, η Nextel Communications και η βρετανική Vodafone Group. Οπως φημολογείται, τα περισσότερα διευθυντικά στελέχη της DoCoMo, οι μέτοχοι της εταιρείας, όπως και η μητρική της, NippoTelegraph and Telephone Corp., τάσσονται κατά της εξαγοράς της AT&T Wireless.

H δρομολόγηση μιας επίσημης δημοπρασίας για την πώληση της AT&T Wireless αντικατοπτρίζει το πρώτο βήμα που συντελείται για την ενοποίηση επιχειρηματικών συμφερόντων στην κορεσμένη αγορά ασύρματης τηλεφωνίας των ΗΠΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή