EN ΣΥΝΤΟΜΙΑ

2' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το PlayStation 2 έπληξε την κερδοφορία της Sony

H Sony Corp. ανακοίνωσε χθες ότι τα καθαρά της κέρδη το τρίτο τρίμηνο του οικονομικού της έτους το οποίο καλύπτει την περίοδο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου σημείωσαν πτώση κατά 26% και απέδωσε το γεγονός, κυρίως, στην επιβράδυνση των πωλήσεων του ηλεκτρονικού παιχνιδιού PlayStatio2. Ταυτόχρονα, όμως, αναθεώρησε προς τα άνω κατά 10% τις προβλέψεις της, αναφορικά με την κερδοφορία της για ολόκληρη τη διάρκεια του οικονομικού της έτους, χάρις στο ισχυρό ευρώ. Τα λειτουργικά κέρδη της Sony Corp. σημείωσαν πτώση κατά 20%, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρσι και διαμορφώθηκαν σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Ας σημειωθεί ότι η κερδοφορία της Sony Corp. θα είχε μειωθεί περισσότερο αλλά περιορίσθηκε χάρις στην ισχυρή ζήτηση για επίπεδες τηλεοπτικές οθόνες υγρών κρυστάλλων (LCD) και για μηχανήματα εγγραφής DVD. Για το οικονομικό της έτος το οποίο λήγει στις 31 Μαρτίου, η Sony Corp. προβλέπει ότι τα καθαρά της κέρδη θα διαμορφωθούν στα 55 δισεκατομμύρια γιεν (521 εκατ. δολ) έναντι 50 δισεκατομμυρίων γιεν, που είχε αρχικώς υπολογίσει. Αμετάβλητες διατήρησε ωστόσο τις προβλέψεις της ως προς τα λειτουργικά της κέρδη, για το πλήρες οικονομικό της έτος, τα οποία τοποθετεί στα 100 δισεκατομμύρια γιεν.

Ενισχύθηκε η Procter & Gamble

H Procter & Gamble Co., η μεγαλύτερη επιχείρηση παραγωγής καταναλωτικών προϊόντων στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε χθες ότι τα κέρδη της το δεύτερο τρίμηνο του οικονομικού της έτους που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου σημείωσαν άνοδο κατά 22% λόγω ενίσχυσης της οικονομικής της απόδοσης μετά την εξαγορά της γερμανικής εταιρείας Wella. H κερδοφορία της αυξήθηκε επίσης αισθητά λόγω των ισχυρών πωλήσεων ιδιοσκευασμάτων για το συνάχι και τα οποία χορηγούνται χωρίς ιατρική συνταγή. H κερδοφορία της Procter & Gamble ήταν καλύτερη από εκείνη που είχαν προβλέψει οι αναλυτές και οι εμπειρογνώμονες. Λεπτομερέστερα οι πωλήσεις της Procter & Gamble, σημείωσαν άνοδο την προαναφερθείσα περίοδο κατά 20% στα 13,22 δισεκατομμύρια δολάρια. Αναλυτές είχαν προβλέψει ότι οι πωλήσεις της θα διαμορφώνονταν στα 12,81 δισεκατομμύρια δολάρια. Ας σημειωθεί ότι η αδυναμία του αμερικανικού δολαρίου έναντι του ευρώ, καθώς και της στερλίνας και του καναδικού δολαρίου προσέθεσαν ποσοστό 4% στην αύξηση του όγκου των πωλήσεων. Σε ανακοινωθέν της η εταιρεία αναφέρει ότι για το τρίτο τρίμηνο του οικονομικού της έτους αναμένει ότι οι πωλήσεις της θα σημειώσουν αύξηση μεταξύ του 14% και του 18%. Στο ποσοστό αυτό το ασθενές δολάριο θα συμβάλει μεταξύ 2% και 3% και οι πωλήσεις από τη Wella μεταξύ 7% και 9%. Στο ίδιο ανακοινωθέν η Procter & Gamble διευκρινίζει ότι οι αναλυτές προβλέπουν πως η κερδοφορία της κατά το τρέχον τρίμηνο θα διαμορφωθεί κατά 1,06 δολ. ανά μετοχή.

Ανοδικά η Altria Group

H Altria Group Inc. η οποία κατέχει και τα εμπορικά σήματα Marlboro και Kraft, ανακοίνωσε χθες άνοδο της κερδοφορίας της κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2003. Σε ανακοινωθέν της η επιχείρηση διευκρινίζει ότι τα έσοδά της την προαναφερθείσα περίοδο διαμορφώθησαν στα 2,00 δισεκατομμύρια δολάρια ή κατά 1,02 δολ. ανά μετοχή έναντι 1,77 δισ. δολ ή κατά 85 σεντς ανά μετοχή την αντίστοιχη περίοδο πέρσι.

Μείωση επιτοκίων η Νορβηγία

Η κεντρική τράπεζα της Νορβηγίας μείωσε χθες κατά 0, 25% το επικόκιο δανεισμού στο 2% που είναι και το πιο χαμηλό επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2002 ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο περαιτέρω μειώσεώς του, αναλόγως με την πορεία του πληθωρισμού. Πρόκειται για την έννατη κατά σειρά μείωση του επιτοκίου δανεισμού της τράπεζας της Νορβηγίας από το Δεκέμβριο του 2002, όταν βρισκόταν στο 7%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή