Κέρδη για την Time Warner το τέταρτο τρίμηνο του 2003

Κέρδη για την Time Warner το τέταρτο τρίμηνο του 2003

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κέρδη κατόρθωσε να παρουσιάσει η υπ’ αριθμόν 1 εταιρεία MME του κόσμου, η Time Warner, κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2003, έναντι της ζημίας που είχε σημειώσει την αντίστοιχη περίοδο του 2002. Ειδικότερα, η Time Warner, η οποία βρίσκεται σε διαδικασία πώλησης των δισκογραφικών δραστηριοτήτων της, ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη της για το τέταρτο τρίμηνο ανήλθαν στα 638 εκατ. δολάρια, ήτοι 14 σεντς ανά μετοχή, έναντι καθαρής ζημίας 44,91 δισ. δολαρίων, ήτοι 10,04 δολαρίων ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο. Το τρίμηνο αυτό περιλαμβάνει ζημία 466 εκατ. δολαρίων από διακοπή δραστηριοτήτων, προ φόρων κέρδη 560 εκατ. δολαρίων από την πώληση των επιχειρήσεων μεταποίησης DVD-CD, καθώς και απομείωση ύψους 1,1 δισ. δολαρίων των περιουσιακών στοιχείων του ομίλου. Τα έσοδά της για το τρίμηνο αυξήθηκαν κατά 6%, στα 10,9 δισ. δολάρια, αντικατοπτρίζοντας αυξήσεις σε όλες τις μονάδες, πλην της America Online.

H εταιρεία, στις επιδόσεις της οποίας συνεισέφερε τα μέγιστα η επιτυχία της κινηματογραφικής σειράς «O άρχοντας των δαχτυλιδιών», χαρακτήρισε το τέταρτο τρίμηνο «περίοδο στροφής», καθώς έστρεψε το ενδιαφέρον της στις καλωδιακές δραστηριότητές της και όχι πια στην AOL. Για το σύνολο του 2003, τα καθαρά κέρδη της Time Warner υπερέβησαν τα 2,6 δισ. δολάρια, για πρώτη φορά μετά τη συγχώνευσή της με την America Online.

H εταιρεία εκτιμά πλέον ότι τα κέρδη της θα αυξηθούν το 2004. Ειδικότερα, αναμένει ότι τα λειτουργικά έσοδα του τρέχοντος έτους, προ έκτακτων δαπανών, θα αυξηθούν κατά 8%-12% από τα 8,8 δισ. δολάρια του 2003, χάρις στα υψηλότερα περιθώρια εσόδων και κερδών. Τα κέρδη σε όλες τις μονάδες, εξαιρουμένης της κινηματογραφικής, θεωρείται ότι θα αυξηθούν. Στη μονάδα αυτή οι συγκρίσεις θα είναι δύσκολες, καθώς η Time Warner αναζητεί ικανό «διάδοχο» της σειράς του «Αρχοντα». Πάντως, η τιμή της μετοχής της εταιρείας σημείωσε πτώση, καθώς οι επενδυτές επικέντρωσαν την προσοχή τους στον τρόπο με τον οποίο οι επιμέρους δραστηριότητες συνέβαλαν στα κέρδη του τέταρτου τριμήνου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή