Βιάζεται η Sanofi, ανθίσταται η Aventis

Βιάζεται η Sanofi, ανθίσταται η Aventis

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2004 ευελπιστεί η Sanofi-Synthelabo να ολοκληρώσει την επιδιωκόμενη εξαγορά της γαλλογερμανικής Aventis, χρονοδιάγραμμα για το οποίο εμπειρογνώμονες αναφέρουν ότι είναι εξαιρετικά αισιόδοξο. Οι ίδιες πηγές, όμως, τονίζουν ότι η Sanofi «έχει λόγο να βιάζεται», καθώς στην περίπτωση που δεν καταφέρει να κλείσει τη συμφωνία, θα βρεθεί η ίδια εκτεθειμένη σε πιθανή προσπάθεια εξαγοράς, αφού στα τέλη του έτους λήγει η συμφωνία μεγαλομετόχων της να μη διαθέσουν μέχρι τότε μετοχές τους. Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της Aventis Ιγκόρ Λάνταου κατέστησε χθες σαφές ότι σκοπεύει να δώσει μάχη «με νύχια και με δόντια» για να αποφευχθεί η επιθετική εξαγορά της από τη Sanofi, η οποία προσφέρει 48 δισεκατομμύρια ευρώ.

Στο μεταξύ, η Sanofi, η οποία έκρινε σκόπιμο να διαφημίσει τις προθέσεις της στη γερμανική αγορά, βρίσκεται στο στόχαστρο μιας Ενωσης, η οποία αντιπροσωπεύει γερμανικές επιχειρήσεις και εμπορικά επιμελητήρια. Το Κεντρικό Γραφείο για την Πρόληψη του Αθέμιτου Ανταγωνισμού ζητάει από τη Sanofi να σταματήσει να προωθεί τις απόψεις της -περί της σκοπιμότητας της εξαγοράς- προβάλλοντας την εικόνα ενός νεαρού ασθενούς. Το κείμενο που τη συνοδεύει θέτει το ερώτημα «Ποιος θα πει στον Τόμι ότι τα φάρμακα που χρειάζεται δεν θα είναι διαθέσιμα για άλλα 20 χρόνια;».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή