Παγώνει η μεταρρύθμιση για την εποπτεία στην Ιταλία

Παγώνει η μεταρρύθμιση για την εποπτεία στην Ιταλία

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προβληματίζεται ο πρωθυπουργός της Ιταλίας για τα προωθούμενα σχέδια μεταρρύθμισης του πλαισίου εποπτείας των αγορών. O Σίλβιο Μπερλουσκόνι ζήτησε να παγώσει το θέμα για μερικές ημέρες, ώστε να αξιολογηθεί με νηφαλιότητα και να ληφθούν υπ’ όψιν όλες οι πιθανές επιπτώσεις των απαιτούμενων νομοθετημάτων.

Η ανάγκη για μεταρρυθμίσεις στα θεσμικά όργανα εποπτείας των ιταλικών αγορών είχε τεθεί εδώ και μήνες, άρχισε όμως να αποτελεί θέμα πρώτης προτεραιότητας από τον Δεκέμβριο, αμέσως μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου λογιστικών ατασθαλιών στην Parmalat, που αποκάλυψε ελλείψεις και κενά. Ωστόσο, το υπουργικό συμβούλιο στη Ρώμη αρνήθηκε απροσδόκητα την Πέμπτη να εγκρίνει νομοσχέδιο για την ισχυροποίηση των εποπτικών οργάνων, στα οποία συγκαταλέγεται η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, καθώς και οι αντιμονοπωλιακές αρχές. O υπουργός Οικονομικών, Τζούλιο Τρεμόντι, υποσχέθηκε, ωστόσο, χθες, ότι το θέμα θα λυθεί στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο, την Τρίτη.

Αξια αναφοράς είναι όμως η δήλωση για το θέμα, που η Il Messaggero αποδίδει στον κ. Μπερλουσκόνι: «Δεν θέλω να συνεισφέρω στο κλίμα κυνηγιού των μαγισσών…»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή