Αμετάβλητη η ανεργία στην Ευρωζώνη

Αμετάβλητη η ανεργία στην Ευρωζώνη

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σταθερή για δέκατο μήνα παρέμεινε τον Δεκέμβριο η ανεργία τόσο στη Ζώνη Ευρώ όσο και σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ενωση, με τα ποσοστά να ανέρχονται στο 8,8% και 8,0% αντιστοίχως. Σύμφωνα με τη Eurostat, που έδωσε χθες τα εν λόγω στοιχεία στη δημοσιότητα, τα ποσοστά αυτά αντιστοιχούν σε 12,3 εκατομμύρια ανέργους στη ζώνη ευρώ και 14,2 εκατομμύρια σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Σε ό,τι αφορά τους επί μέρους εθνικούς δείκτες ανεργίας, τα χαμηλότερα ποσοστά εξακολουθούν να εμφανίζονται στο Λουξεμβούργο με 3,9% και στην Ολλανδία με 4,1%, ενώ την υψηλότερη ανεργία διατηρεί σταθερά η Ισπανία με 11,2%. Το ισπανικό υπουργείο Εργασίας, πάντως, αναφέρει διαφορετικά στοιχεία, τονίζοντας ότι τον Ιανουάριο η καταγεγραμμένη ανεργία αυξήθηκε στο 9,2% από το 9,04% του Δεκεμβρίου, αλλά υποχώρησε από το 9,4% στο οποίο ανερχόταν την αντίστοιχη περίοδο του περασμένου έτους. Στη Γερμανία, άλλωστε, ο αριθμός των ανέργων εμφανίζεται τον Ιανουάριο μειωμένος κατά 20.000 άτομα στα 4,317 εκατομμύρια, αλλά αυτό οφείλεται στο ότι η κυβέρνηση τροποποίησε τον ορισμό της ανεργίας εξαιρώντας από αυτήν όσους ανέργους συμμετέχουν σε προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης. Σημειωτέον ότι ο μέσος όρος ανεργίας της Ζώνης Ευρώ παραμένει σε επίπεδα σαφώς υψηλότερα του αντίστοιχου στις ΗΠΑ και στην Ιαπωνία, όπου η ανεργία βρίσκεται στο 5,7% και το 4,9% αντιστοίχως.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή