Deutsche Bank και ICI συγκράτησαν τα κεφάλαια

Deutsche Bank και ICI συγκράτησαν τα κεφάλαια

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υψηλότερα, σε γενικές γραμμές, έκλεισαν χθες τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς τα θετικά αποτελέσματα και οι αισιόδοξες προοπτικές της μεγαλύτερης τράπεζας της περιφέρειας, Deutsche Bank, και της βρετανικής εταιρείας χημικών ICI, μεταξύ άλλων, αναχαίτισαν την πρόσφατη στροφή των κεφαλαίων από τις μετοχές. Ρόλο έπαιξε και το θετικό άνοιγμα της Γουόλ Στριτ, ενώ τα στοιχεία για την αμερικανική απασχόληση, που έδειξαν ότι οι αιτήσεις επιδόματος ανεργίας σημείωσαν αιφνίδια αύξηση κατά 17.000, στις 356.000, την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου, δεν επηρέασαν τις ευρωπαϊκές μετοχές.

Ετσι, ο πανευρωπαϊκός δείκτης εταιρειών μεγάλης κεφαλαιοποίησης, FTSE Eurotop 300, διαμορφώθηκε χθες αυξημένος κατά 0,3%, στις 982 μονάδες, περιορίζοντας τις απώλειές του που έφθαναν περίπου το 2% από το ρεκόρ 17μήνου που είχαν σημειώσει στα τέλη Ιανουαρίου. Οσο για τον πιο περιορισμένο δείκτη της Ευρωζώνης, DJ Euro Stoxx 50, είχε κέρδη 0,6%, στις 2.837,9 μονάδες.

Στην Ευρώπη, το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στην πολιτική των επιτοκίων, καθώς μάλιστα η Τράπεζα της Αγγλίας αύξησε τα επιτόκιά της κατά 0,25%, ενώ η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα άφησε το βασικό της επιτόκιο σταθερό, όπως άλλωστε ανέμενε η αγορά. Από πλευράς επιχειρήσεων, η τιμή της μετοχής της Deutsche Bank κατέγραψε κέρδη 2% όταν η τράπεζα ανακοίνωσε κέρδη σύμφωνα με τις προβλέψεις και κατέληξε ότι έκανε «καλή αρχή» για το 2004. H προοπτική επιχειρηματικής δραστηριότητας στον γερμανικό τραπεζικό κλάδο τόνωσε περαιτέρω τη μετοχή αυτή, όταν η Deutsche Bank επιβεβαίωσε ότι συζήτησε πιθανή εξαγορά της με τη Citigroup. Οσο για την ICI, τα κέρδη της μετοχής της ήταν 4,2%, καθώς οι αισιόδοξες προοπτικές της αντιστάθμισαν την πτώση της τριμηνιαίας κερδοφορίας της και τη μείωση του μερίσματος. Κατά τα λοιπά, οι μετοχές του κλάδου ενέργειας δεν είχαν ιδιαίτερα θετικές ειδήσεις. H Royal Dutch/Shell ανακοίνωσε κέρδη τέταρτου τριμήνου στη χαμηλότερη κλίμακα των προσδοκιών, με αποτέλεσμα η μετοχή της να σημειώσει πτώση 1,9%. Στις φαρμακευτικές, η Aventis σημείωσε άνοδο 0,7% με την είδηση ότι υπερέβη κατά πολύ τα προβλεπόμενα κέρδη, ενώ κέρδη 2,8% κατέγραψε και η επίδοξη αγοράστριά της, Sanofi-Synthelabo.

Στις επιμέρους αγορές, ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε μειωμένος κατά 0,32%, στις 4.384,4 μονάδες. Ανοδο κατά 0,08% κατέγραψε στο Παρίσι ο CAC 40, διαμορφούμενος στις 3.610,31 μονάδες Στο Μιλάνο, ο MIB 30 κατέγραψε απώλειες της τάξης του 0,59%, στις 27.476 μονάδες, ενώ στην αγορά της Φρανκφούρτης ο Xetra DAX έκλεισε μειωμένος κατά 0,34%, στις 4.014,79 μονάδες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή