Κομισιόν κατά Γαλλίας για παράτυπες προμήθειες και αγροτικές ενισχύσεις

Κομισιόν κατά Γαλλίας για παράτυπες προμήθειες και αγροτικές ενισχύσεις

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διπλό χτύπημα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή δέχθηκε η Γαλλία, που για μία ακόμη φορά εμφανίζει μια ιδιαίτερα κακή εικόνα σε ό,τι αφορά την εφαρμογή της κοινοτικής νομοθεσίας. H Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάνθηκε ότι η γαλλική κυβέρνηση ακολουθεί διαδικασία ανάθεσης δημοσίων προμηθειών που δεν συνάδει με τις προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Εκρινε, επίσης, ότι οι πληρωμές που κατέβαλε η γαλλική κυβέρνηση στους κτηνοτρόφους δεν ελέγχθηκαν επαρκώς και κατά συνέπεια την κάλεσε να επιστρέψει 91,12 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή τα 2/3 του συνόλου των αγροτικών ενισχύσεων. Ετσι, η γαλλική κυβέρνηση θα κληθεί τώρα να υπεραμυνθεί της πολιτικής της στις δημόσιες προμήθειες ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και να αναθεωρήσει τον τρόπο με τον οποίο διανέμει τις επιδοτήσεις στον αγροτικό τομέα.

Ανάλογα κακή εικόνα, σε ό,τι αφορά την εφαρμογή της κοινοτικής νομοθεσίας, παρουσιάζουν μόνον η Γερμανία, το Βέλγιο και το Λουξεμβούργο, εν ολίγοις τα ιδρυτικά μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης και οι πλέον ένθερμοι οπαδοί της Ευρώπης των δύο ταχυτήτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή