Πρόταση εξαγοράς της Telegraph από τον ιδιοκτήτη της Express

Πρόταση εξαγοράς της Telegraph από τον ιδιοκτήτη της Express

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενδεικτική πρόταση που υπερβαίνει τα 500 εκατομμύρια στερλίνες απηύθυνε ο μεγαλοεπιχειρηματίας των MME και ιδιοκτήτης της εφημερίδας Express, Ρίτσαρντ Ντέσμοντ, για την εξαγορά των εφημερίδων Telegraph, σύμφωνα με πηγή που είναι προσκείμενη στις εξελίξεις. Μάλιστα, όπως δήλωσε εκπροσώπος του κ. Ντέσμοντ, ο εν λόγω μεγαλοεπιχειρηματίας έχει εκφράσει ενδιαφέρον για την εξαγορά της «Daily Telegraph» και της «Sunday Telegraph» από την Hollinger International, ενώ, παράλληλα, ενδιαφέρεται και για την απόκτηση του ελέγχου της West Ferry Printers, η οποία αναλαμβάνει την εκτύπωση της Telegraph και άλλων βρετανικών εκδόσεων. Υπενθυμίζουμε ότι η Telegraph έχει διατεθεί σε πώληση από την Hollinger International μετά μια μεγάλη σύγκρουση μεταξύ της εφημερίδας και του διευθύνοντος συμβούλου της, Κόνραντ Μπλακ.

Ο κ. Μπλακ, που είναι, επίσης, μέλος της Βουλής των Λόρδων, απομακρύνθηκε τον περασμένο Ιανουάριο από τη διοίκηση της Telegraph, μετά την ανακάλυψη της καταβολής εκατομμυρίων δολαρίων σ’ αυτόν και σε συνεργάτες του, τους οποίους υποστηρίζει το διοικητικό συμβούλιο της Hollinger International ότι ουδέποτε ενέκρινε. O κ. Μπλακ αντέδρασε πουλώντας τη Hollinger Inc. -η οποία ελέγχει το 30% του μετοχικού κεφαλαίου της Hollinger International και το 73% των δικαιωμάτων ψήφου- στους Βρετανούς δισεκατομμυριούχους Φρέντερικ και Ντέιβιντ Μπάρκλεϊ, οι οποίοι ήδη κατέχουν την εφημερίδα The Scotsmaκαι το ξενοδοχείο Ritz του Λονδίνου. Κατόπιν τούτου, η Hollinger International κατέθεσε αγωγή κατά του κ. Μπλακ, αποβλέποντας μεταξύ άλλων την ακύρωση της συμφωνίας πώλησης της Hollinger Inc. στους αδελφούς Μπάρκλεϊ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή