Νηπιαγωγεία για λίγους και εκλεκτούς στη Νέα Υόρκη

Νηπιαγωγεία για λίγους και εκλεκτούς στη Νέα Υόρκη

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το κόστος τους είναι διπλάσιο από τα δίδακτρα των κρατικών πανεπιστημίων των ΗΠΑ και σχεδόν αντίστοιχο με εκείνα του πανεπιστημίου του Πρίνστον. Κι όμως, παραμένουν περιζήτητα, ακόμα κι αν η εγγραφή σ’ αυτά μεταφράζεται, από το ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος, σε πληρωμή ίσως και περισσότερων από 26.000 δολάρια. Ο λόγος για κάποια από τα «καλά» νηπιαγωγεία της Νέας Υόρκης, αυτά δηλαδή που συγκεντρώνουν την «αφρόκρεμα» της Γουόλ Στριτ και των επιχειρήσεων. Ακριβά, τα οποία όμως «ανταποκρίνονται στην προσφορά και τη ζήτηση», σύμφωνα με συμβουλευτική υπηρεσία της πόλης. Και εφόσον «η Γουόλ Στριτ έδωσε μεγάλα μπόνους φέτος», τα εμπόδια ελαχιστοποιούνται και ουδείς, καθώς φαίνεται, ενδιαφέρεται για το ύψος των διδάκτρων.

Στη Νέα Υόρκη υπάρχουν περίπου 2.300 «καλά» νηπιαγωγεία, κάποια εκ των οποίων δέχονται ως και 15 αιτήσεις για κάθε προσφερόμενη θέση. Πίσω από αυτή τη διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση κρύβεται, όπως είναι αναμενόμενο, το όνειρο κάθε γονιού: να προετοιμάσει το παιδί του όσο το δυνατόν καλύτερα για σπουδές στο Χάρβαρντ, το Γέιλ και άλλα πανεπιστήμια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή