EN ΣΥΝΤΟΜΙΑ

2' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κρίσιμες ώρες για την προσφορά της Sanofi στην Aventis

H εχθρική προσφορά της γαλλικής φαρμακοβιομηχανίας Sanofi-Synthelabo για την εξαγορά της μεγαλύτερης και ανταγωνίστριάς της Aventis, άνοιξε χθες τη στιγμή κατά την οποία κυκλοφορούσαν πληροφορίες ότι και άλλες φαρμακευτικές εταιρείες μελετούν το ενδεχόμενο να υποβάλουν φιλικές προσφορές για την απόκτησή της. Οπως ανέφερε σε χθεσινή ειδησεογραφία της η γαλλική ημερησία Le Figaro, η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Johnso& Johnsoκαι η ελβετική Novartis είναι πολύ πιθανόν να παρέμβουν για τη διάσωση της Aventis. Οι δύο προαναφερθείσες φαρμακοβιομηχανίες έχουν επικρίνει την προσφορά της Sanofi και τη χαρακτήρισαν πολύ φθηνή για την εξαγορά της Aventis. Πάντως οι φαρμακοβιομηχανίες Aventis και Novartis αρνήθηκαν να προβούν σε σχόλια. Σε περίπτωση κατά την οποία ευοδωθεί η συγχώνευση Sanofi-Aventis, θα προέλθει από τη διαδικασία αυτή, η τρίτη σε μέγεθος φαρμακοβιομηχανία στον κόσμο. H Sanofi επιθυμεί να εξαγοράσει την Aventis προκειμένου να μην καταστεί η ιδία στόχος εξαγοράς μετά τη λήξη της συμμαχίας των κυριοτέρων μετόχων της L΄Oreal και της Total, τον ερχόμενο Δεκέμβριο. Οι δύο αυτές εταιρείες κατέχουν από κοινού μετοχικό μερίδιο στην Sanofi, της τάξεως του 44%.

Φθηνούς Ινδούς θέλει η Lloyds TSB

O βρετανικός τραπεζικός όμιλος Lloyds TSB ανακοίνωσε χθες ότι θα προσλάβει 150 εργαζομένους, στο άμεσο μέλλον, στην Ινδία για τον κλάδο γενικών ασφαλειών. H απόφασή της είναι αποτέλεσμα των προσπαθειών που καταβάλλει προσφάτως για την εξεύρεση και πρόσληψη φθηνού εργατικού δυναμικού. Λεπτομερέστερα, η τράπεζα θα μετακινήσει στην Ινδία 107 θέσεις απασχόλησης από το Μπέρνμουθ της Αγγλίας και από το Νιούπορτ της Ουαλλίας. Επίσης θα προσλάβει 43 άτομα από την Ινδία. Εκπρόσωπος του ομίλου σε δηλώσεις της ανέφερε ότι ο όμιλος Lloyds TSB, ο πέμπτος τραπεζικός όμιλος στην Αγγλία, φέτος δεν πρόκειται να προβεί σε απολύσεις. O όμιλος σχεδιάζει να προσλάβει συνολικώς στην Ινδία φέτος 1.500 εργαζομένους. Από αυτούς οι 1.150 θα απασχολούνται στον ασφαλιστικό κλάδο. Τη στρατηγική του ομίλου Lloyds TSB, ακολουθούν και άλλες βρετανικές τράπεζες προκειμένου να προσλάβουν φθηνό εργατικό δυναμικό. Για πτυχιούχους πανεπιστημίου οι μηνιαίες αποδοχές ανέρχονται μόλις στα 200 δολάρια.

Κέρδη ξανά το Ρόιτερς

Το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς, επέστρεψε εκ νέου στην κερδοφορία όπως ανέφερε χθες, διευκρινίζοντας ότι τα ετήσια κέρδη της ξεπέρασαν τις προσδοκίες της αγοράς με αποτέλεσμα η τιμή της μετοχής της να φθάσει στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 20 μηνών. Σε ανακοινωθέν του το πρακτορείο Ρόιτερς διευκρίνισε ότι τα προ φόρων κέρδη του το 2003 έφθασαν τα 190 εκατομμύρια στερλίνες ενώ σύμφωνα με τις προβλέψεις της αγοράς θα έφθαναν μεταξύ 110 εκατ. στερλινών έως και 150 εκατ. στερλίνες.

ΗΠΑ: Ανοδικά οι ξένες επενδύσεις

Στα 75,7 δισεκατομμύρια δολάρια διαμορφώθηκαν οι αγορές περιουσιακών στοιχείων στις ΗΠΑ από αλλοδαπούς επενδυτές, τον περασμένο Δεκέμβριο έναντι 87,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων το μήνα Νοέμβριο, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία τα οποία έδωσε χθες στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται ομόλογα και μετοχές.

Κίνα: Δήλωση γρίφος για το γουάν

Η Κίνα αναμένει ευνοϊκές συνθήκες από το εξωτερικό, και μεταξύ αυτών λιγότερες εικασίες αναφορικά με την ανατίμηση του εθνικού νομίσματός της, του γουάν, πριν ξεκινήσει την εφαρμογή της προ πολλού αναμενόμενης μεταρρύθμισης του συναλλαγματικού της συστήματος. Τη δήλωση αυτή έκανε χθες στο Πεκίνο, ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος. Σημειωθήτω ότι η συναλλαγματική ισοτιμία του γουάν είναι 8,3 έναντι του δολαρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή