Ράλι του πετρελαίου προς τα 36 δολάρια στην αγορά των ΗΠΑ

Ράλι του πετρελαίου προς τα 36 δολάρια στην αγορά των ΗΠΑ

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πάνω από τα 35 δολάρια ανά βαρέλι διατηρήθηκαν χθες οι τιμές του πετρελαίου στην αμερικανική αγορά, κυμαινόμενες γύρω από τα επίπεδα των 35,40, ενώ εκείνες του Brent ανήρχοντο στο Λονδίνο -αργά το απόγευμα- πάνω από τα 31 δολάρια, καθώς αναμενόταν να ανακοινωθούν νέα στοιχεία για τον περιορισμό των αποθεμάτων βενζίνης στην αμερικανική αγορά.

Οι τιμές επηρεάσθηκαν επίσης από το νέο ρεκόρ του ευρώ έναντι του δολαρίου, με το ενιαίο νόμισμα να σπάζει και το φράγμα των 1,29 δολαρίων ΗΠΑ.

Οι τιμές του πετρελαίου στην αμερικανική αγορά πλησιάζουν τα υψηλά επίπεδα των 36 δολαρίων ανά βαρέλι, που κατεγράφησαν μετά τον πόλεμο στο Ιράκ, ως αποτέλεσμα και της απόφασης του ΟΠΕΚ την περασμένη εβδομάδα να μειώσει στο εγγύς μέλλον την παραγωγή του.

Επίσης, το ασθενικό δολάριο ωθεί τους επενδυτές στην αγορά πετρελαίου να αγοράζουν όχι μόνον βραχυπρόθεσμα, αλλά και μακροπρόθεσμα συμβόλαια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή