ΕΒΔΟΜΑΔΑ

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Ουάσιγκτον ο τίτλος της πόλης με τις υψηλότερες ξένες επενδύσεις σε ακίνητα

H πόλη με τις υψηλότερες ξένες επενδύσεις σε ακίνητα για δεύτερο συνεχόμενο έτος είναι η Ουάσιγκτον, σύμφωνα με τα περυσινά στοιχεία της Ενωσης Ξένων Επενδυτών σε Ακίνητα (AFIRE). Αναλυτικότερα, οι ξένες επενδύσεις στην αμερικανική αγορά ακινήτων αυξήθηκαν το 2003 κατά 59%, ενώ το 2004 εκτιμάται ότι θα αυξηθούν κατά 11,9%. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εν λόγω έρευνα δεν απαιτείται η αποκάλυψη της απόλυτης αξίας των επενδύσεων που έχουν πραγματοποιήσει τα μέλη της ένωσης. Οπως επισημαίνει ο Τζιμ Φετγκάτερ, διευθύνων σύμβουλος της AFIRE, «οι ΗΠΑ είναι περιζήτητες», συμπληρώνοντας «δεν διαθέτεις, ουσιαστικά, ένα διεθνές χαρτοφυλάκιο ακινήτων εάν δεν διαθέτεις κάτι στις ΗΠΑ, γιατί είναι η μεγαλύτερη αγορά του κόσμου και η περισσότερο διαφοροποιημένη από όλες». Μετά την Ουάσιγκτον, η οποία βρίσκεται στην πρώτη θέση των προτιμήσεων των ξένων επενδυτών ακινήτων, ακολουθούν το Λονδίνο, το Παρίσι, η Νέα Υόρκη και το Λος Αντζελες.

Αύξηση στεγαστικών στις ΗΠΑ

Αυξήθηκαν οι αιτήσεις για τη χορήγηση στεγαστικών δανείων στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, καθώς τα σταθερά για μια 30ετία επιτόκια μειώθηκαν στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων επτά μηνών, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ενωσης Στεγαστικών Τραπεζών της χώρας. Οπως αναφέρεται σε σχετική έκθεση, ο εποχικά προσαρμοσμένος δείκτης της εν λόγω αγοράς, ο οποίος αξιολογεί τις εξελίξεις που συντελούνται σε εβδομαδιαία βάση, αυξήθηκε την εβδομάδα που έληξε στις 13 Φεβρουαρίου κατά 4,9% στο 837,1 από το 797,8 της προηγούμενης εβδομάδας, καθώς το μέσο 30ετές επιτόκιο μειώθηκε κατά 14 βασικές μονάδες, στο 5,46%, αντικατοπτρίζοντας το χαμηλότερο επίπεδο από τις 11 Ιουνίου του 2003. Ως εκ τούτου, αν και ο αριθμός των αδειών ανοικοδόμησης μειώθηκε τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Εμπορίου, πολλοί αναλυτές της αγοράς εκτιμούν ότι η δραστηριότητα του οικοδομικού κλάδου θα ενισχυθεί εν όψει της ανοιξιάτικης περιόδου.

Στις αναδυόμενες οι καλύτερες αποδόσεις

Οι αποδόσεις κεφαλαίων αντιστάθμισης κινδύνου που επενδύουν στις αναδυόμενες αγορές ξεπέρασαν για μία ακόμη φορά τις αποδόσεις των υπολοίπων επενδυτικών οχημάτων που διέπονται από ένα εξίσου χαλαρό ρυθμιστικό πλαίσιο. Καθώς το δολάριο εξακολουθεί να κινείται σε χαμηλά επίπεδα σε σχέση με τα υπόλοιπα, κορυφαία νομίσματα του κόσμου, ενώ η παγκόσμια οικονομία ακολουθεί ανοδική πορεία, τα προαναφερόμενα επενδυτικά κεφάλαια επεκτείνουν τα περυσινά τους κέρδη. Σύμφωνα με τον δείκτη CSFB/Tremont Hedge Fund Index, οι αποδόσεις των κεφαλαίων αντιστάθμισης κινδύνου των αναδυόμενων αγορών παρουσίασαν το 2003 μέση απόδοση 28,75%, ενώ τον Ιανουάριο του 2004 ανήλθε στο 2,53%, σε μηνιαία βάση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή