Ερευνα στη Νέα Υόρκη για τους φορολογικούς παραδείσους

Ερευνα στη Νέα Υόρκη για τους φορολογικούς παραδείσους

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την προώθηση «λύσεων», σχετικών με φορολογικούς παραδείσους, σε πελάτες της -εταιρείες και εύπορους ιδιώτες- από την εταιρεία ορκωτών λογιστών KPMG, διερευνά στη Νέα Υόρκη δικαστικό συμβούλιο ενόρκων. Σε μία πρώτη εκτίμηση, υπολογίζεται ότι οι ομοσπονδιακές Αρχές απώλεσαν φορολογικά έσοδα 1,4 δισ. δολαρίων, λόγω της παροχής των εν λόγω «ιδιαίτερων» υπηρεσιών από την KPMG στους πελάτες της.

Η KPMG γνωστοποίησε την υπόθεση με δική της ανακοίνωση, ενώ προ μηνός είχε ανακοινώσει ριζικές μεταρρυθμίσεις σχετικώς με τις πρακτικές της για την επεξεργασία φορολογικών στοιχείων, καθώς και την απομάκρυνση τριών ανωτάτων στελεχών της. Πρόκειται για τα αποτελέσματα μιας ολοένα ευρύτερης έρευνας που διεξάγουν επί του θέματος Επιτροπή του Κογκρέσου και οι φορολογικές Αρχές των ΗΠΑ, ενώ δύο πελάτες της KPMG έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη, αιτούμενοι αποζημιώσεις, για το γεγονός ότι «δεν απέδωσαν τα φορολογικά καταφύγια» που τους είχε προτείνει η εταιρεία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή