Ιαπωνικός κλοιός για Microsoft

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο στόχαστρο των ιαπωνικών αρχών ανταγωνισμού βρίσκεται η ιαπωνική μονάδα της Microsoft, κατηγορούμενη για παραβίαση της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας τη στιγμή που ο αμερικανικός κολοσσός του λογισμικού αντιμετωπίζει ανάλογες κατηγορίες στην Ευρώπη.

Ειδικότερα, η ιαπωνική Επιτροπή Θεμιτού Εμπορίου υποψιάζεται ότι η Microsoft επέβαλε αθέμιτα δεσμευτικούς όρους στους κατασκευαστές ηλεκτρονικών υπολογιστών προκειμένου να τους χορηγήσει άδειες χρήσης του λειτουργικού της συστήματος Windows XP. Ηδη μέλη τής εν λόγω επιτροπής έχουν επισκεφθεί τα κεντρικά γραφεία της Microsoft στην Ιαπωνία, αλλά και τα κεντρικά γραφεία της μεγαλύτερης ιαπωνικής εταιρείας ηλεκτρονικών υπολογιστών, της NEC, προκειμένου να ενημερωθούν περί των συμφωνιών της με τη Μicrosoft.

Για μία ακόμη φορά, ο αμερικανικός κολοσσός αντιμετωπίζει, έτσι, την κατηγορία της καταχρηστικής εκμετάλλευσης δεσπόζουσας θέσης στην αγορά λειτουργικών συστημάτων για ηλεκτρονικούς υπολογιστές, με σκοπό την αύξηση των τιμών ή την υπονόμευση των ανταγωνιστών της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή