Στο στόχαστρο της France Telecom η εξαγορά της Amena

Στο στόχαστρο της France Telecom η εξαγορά της Amena

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H France Telecom επανέρχεται στις αγορές με τη μεγαλύτερη αύξηση κεφαλαίου που έχει πραγματοποιηθεί στην Ευρώπη από τις αρχές του 2005, σύμφωνα με την εταιρεία παροχής χρηματοοικονομικής πληροφόρησης Dealogic. Στόχος του πρώην μονοπωλίου τηλεπικοινωνιών είναι να αντληθούν κεφάλαια ύψους 3 δισ. ευρώ για τη χρηματοδότηση της εξαγοράς της ισπανικής εταιρείας κινητής τηλεφωνίας Amena. H France Telecom ανακοίνωσε τα προαναφερόμενα σχέδια επισημαίνοντας παράλληλα την πρόθεση της γαλλικής κυβέρνησης να περιορίσει το μερίδιο που κατέχει στο μετοχικό της κεφάλαιο από το 34,9% στο 33,1%. Δηλαδή μεταξύ των υπαρχόντων μετόχων -στους οποίους θα προσφερθούν δύο για κάθε 37 μετοχές της France Telecom με έκπτωση 8% από τη χθεσινή τιμή κλεισίματος- η γαλλική κυβέρνηση θα αρνηθεί την προσφορά. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ποσοστό κυριότητας του μειοψηφικού μετόχου περιορίζεται στο 33%, ένα ποσοστό που επιτρέπει την άσκηση βέτο σε αποφάσεις της διοίκησης.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών αυξήθηκε όταν ζητήθηκε από τις τράπεζες να συμμετάσχουν σε δημοπρασία για την ανάληψη καθηκόντων αναδόχου. Εν τέλει, στη δημοπρασία κυριάρχησαν πέντε γαλλικές και ξένες τράπεζες, που έχουν το δικαίωμα διαχείρισης της αύξησης κεφαλαίου, η οποία εν μέρει θα χρηματοδοτήσει την εξαγορά του 80% του μετοχικού κεφαλαίου της Amena, έναντι 6,4 δισ. ευρώ. H εν λόγω εξαγορά ανακοινώθηκε τον Ιούλιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή