EN ΣΥΝΤΟΜΙΑ

2' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μείωση της ανεργίας σε Γαλλία και Γερμανία

Πτώση σημείωσε η ανεργία στη Γερμανία και στη Γαλλία, στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρωζώνης, τον Αύγουστο, γεγονός το οποίο γεννά ελπίδες ότι ο ρυθμός της οικονομικής ανάπτυξης βαδίζει προς την ανάκαμψη, μετά την επιβράδυνση που παρουσίασε κατά το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Ειδικότερα στη Γερμανία, η ανεργία μειώθηκε κατά 12.000 άτομα στα 4,8 εκατομμύρια άτομα, όπως ανακοίνωσε το Ομοσπονδιακό Γραφείο Εργασίας, στη Νυρεμβέργη. Ωστόσο το ποσοστό της ανεργίας εξακολουθεί να παραμένει στο 11,6%. Στη Γαλλία ο αριθμός των ανέργων μειώθηκε κατά 30.000 άτομα στα 2,42 εκατομμύρια άτομα. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσοστό πτώσης από τον Ιανουάριο του 2001, όπως αναφέρει σε ανακοινωθέν του το υπουργείο Εργασίας στο Παρίσι. Το ποσοστό της ανεργίας διεμορφώθη στο 9,9%, και είναι το χαμηλότερο από τον Σεπτέμβριο του 2003. «Εφέτος δημιουργήσαμε στην επιχείρησή μας 500 νέες θέσεις εργασίας» δήλωσε ο Ράινχαρντ Ούπενκαμπ, διευθύνων σύμβουλος της Berlin Chemie AG, μιας φαρμακοβιομηχανίας που εδρεύει στη γερμανική πρωτεύουσα και η οποία ελέγχεται από τον ιταλικό όμιλο Menarini. Στη Γερμανία η πτώση της ανεργίας αποδίδεται στη μετατόπιση ανέργων από τους καταλόγους ανεργίας οι οποίοι είχαν κριθεί ανίκανοι για εργασία καθώς και στην αύξηση των επιδοτούμενων εργασιών «κατά 1 ευρώ ανά ώρα» πλέον των κοινωνικών επιδομάτων. Στη Γαλλία, αποδίδεται στα νέα μέτρα του πρωθυπουργού ντε Βιλπέν, βάσει των οποίων επιδοτείται η απασχόληση των νεοπροσληφθέντων επί μαθητεία και η απασχόληση περιορισμένου χρόνου.

Πούλησε το 10% των μετοχών της

Η Bank of China πούλησε το 10% των μετοχών της στην κρατική επενδυτική επιχείρηση της Σιγκαπούρης Temasek Holdings έναντι 3,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων. H ενέργεια αυτή προοιωνίζεται τη δημόσια εγγραφή της τράπεζας αυτής τον ερχόμενο χρόνο. Σε ανακοινωθέν που εξέδωσε χθες η Bank of China αναφέρει ότι η Temasek θα αγοράσει επιπλέον μετοχές της, ύψους 500 εκατομμυρίων δολαρίων, μόλις εκκινήσει η διαδικασία της δημόσιας εγγραφής της. H Temasek, η οποία διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία 54 δισεκατομμυρίων δολαρίων, θα εντάξει την Bank of China στο ευρύτερο δίκτυό της στην περιοχή της Ασίας για να τη βοηθήσει να αναπτύξει το ανθρώπινο δυναμικό της.

Ανοδος κερδών για Εuronext

Ανοδο στα 76,3 εκατομμύρια ευρώ σημείωσαν τα προ φόρων κέρδη του πανευρωπαϊκού χρηματιστηρίου Euronext το δεύτερο τρίμηνο εφέτος, από τα 68,3 εκατομμύρια ευρώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Τα καθαρά της κέρδη διαμορφώθηκαν στα 53,1 εκατομμύρια ευρώ από 37,8 εκατομμύρια ευρώ το δεύτερο τρίμηνο του 2004.

Αντίθετη στην εξαγορά η BPB

H βρετανική επιχείρηση BPB επανέλαβε χθες την αντίθεσή της στην προσφορά των 3,6 δισεκατομμυρίων στερλινών εκ μέρους της γαλλικής υαλουργίας Saint-Gobain, για την εξαγορά της. Αναλυτές πιστεύουν ότι η Saint-Gobain θα αυξήσει την προσφορά της η οποία αφορά σε 720 πένες ανά μετοχή της ΒΡΒ.

Εκμεταλλεύτηκε την άνοδο

Η κινεζική πετρελαιοβιομηχανία PetroChina Co Ltd. πούλησε χθες μετοχές της ύψους 2,7 δισ. δολαρίων με εκπτωτική τιμή 4,8%, εκμεταλλευόμενη την ανοδική τιμή του πετρελαίου, στη διεθνή αγορά. H τιμή της μετοχής της από τις αρχές του έτους σημείωσε άνοδο κατά 52%. Στόχος της είναι η συγκέντρωση κεφαλαίων για να χρηματοδοτήσει διάφορες εξαγορές όπως ανακοίνωσαν επίσημες πηγές χθες στο Πεκίνο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή