Δύο χρόνια ακριβό πετρέλαιο βλέπει η E.E.

Δύο χρόνια ακριβό πετρέλαιο βλέπει η E.E.

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην εκτίμηση ότι βαδίζουμε σε μια διετή σταθεροποίηση των τιμών του πετρελαίου στα σημερινά υψηλά επίπεδα, κατέληξε χθες η Οικονομική και Νομισματική Επιτροπή της E.E. στις Βρυξέλλες. Την Ελλάδα εκπροσώπησε ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Οικονομίας, ο κ. Πλούταρχος Σακελάρης. H πορεία των τιμών καυσίμων αναδεικνύεται σε υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα για την ευρωπαϊκή οικονομία.

Το θέμα των πετρελαϊκών εξελίξεων στην Ελλάδα συζητήθηκε χθες βράδυ και σε σύσκεψη που είχε ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Δημ. Σιούφας με τον πρόεδρο των Ελληνικών Πετρελαίων κ. Τίμο Χριστοδούλου. Για τη χώρα μας το ζήτημα του πετρελαίου έχει και μια άλλη σοβαρή διάσταση. Δημιουργεί προβλήματα στον σχεδιασμό του προϋπολογισμού του 2006, γεγονός που προκαλεί προβληματισμό έντονο στο οικονομικό επιτελείο.

Για το 2006 ο στόχος που θα τεθεί στο έλλειμμα του προϋπολογισμού είναι να κινηθεί στα επίπεδα του 2,8% ως ποσοστό του Ακαθαρίστου Εγχωρίου Προϊόντος. H τιμή του πετρελαίου θα παίξει σημαντικό ρόλο και στον ρυθμό μεγέθυνσης του ΑΕΠ. Αν αυξηθεί με ρυθμό κάτω του 3,6% (που προβλέπει το υπουργείο Οικονομίας) θα έχει ως αποτέλεσμα να δυσκολέψει την αποκλιμάκωση του ελλείμματος και θα απαιτήσει πρόσθετη δημοσιονομική προσαρμογή με πολιτικό κόστος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή