Citigroup: πώληση ομολόγων Σαμουράι αξίας 2,1 δισ. δολαρίων!

Citigroup: πώληση ομολόγων Σαμουράι αξίας 2,1 δισ. δολαρίων!

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΝΕα ΥΟρκη / ΤΟκιο. Σε επίπεδα-ρεκόρ ανήλθε η πώληση ομολόγων Σαμουράι της Citigroup, αξίας συνολικά 230 δισεκατομμυρίων γιεν (2,1 δισ. δολαρίων). Ειδικότερα, o μεγαλύτερος xρηματοπιστωτικός όμιλος στον κόσμο, επώλησε ομολογίες έξι κατηγοριών, που λήγουν σε διάστημα από 5 έως 30 χρόνων. Πρώτη φορά στην ιστορία της Ιαπωνίας ένας ξένος όμιλος επώλησε ομόλογα Σαμουράι διάρκειας 30 ετών εκπεφρασμένα σε γιεν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πωλήσεις ομολόγων Σαμουράι σημείωσαν αύξηση 8% το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, φτάνοντας τα 806 δισεκατομμύρια γιεν· όπερ σημαίνει ότι εκδηλώνεται εντονότερη ζήτηση γι’ αυτά παρά για τα κρατικά ιαπωνικά ομόλογα και τα ομόλογα των ιαπωνικών επιχειρήσεων. Αναφέρεται ακόμα ότι ο αμερικανικός όμιλος της Citigroup, ο οποίος διατηρεί το μεγαλύτερο δίκτυο ξένης τράπεζας στην Ιαπωνία, δεν είχε προχωρήσει σε πωλήσεις ομολόγων εκεί για δύο χρόνια και πλέον. «Θεωρώ ότι αυτή η περίοδος ενδείκνυται για να πωλήσουν ομόλογα Σαμουράι ξένοι οίκοι», δηλώνει ο Τσουτόμου Καβασάκι, διαχειριστής κεφαλαίων στην Pension Fund Association. «Ούτως ή άλλως δεν διεξάγονται αρκετές πωλήσεις ομολόγων εν συγκρίσει με τα χρήματα που διαθέτουμε προς επένδυση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή