Νέα τραπεζική δύναμη αναδεικνύεται η Julius Baer

Νέα τραπεζική δύναμη αναδεικνύεται η Julius Baer

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΖυρΙχη. Νέα δύναμη αναδεικνύεται στον χώρο των ελβετικών τραπεζών μετά την απόφαση της Julius Baer να εξαγοράσει τρεις τράπεζες από την ανταγωνίστριά της UBS με αντίτιμο 5,6 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα (4,6 δισ. δολάρια).

Η Baer, η μεγαλύτερη από τις μεσαίου μεγέθους εισηγμένες τράπεζες της Ελβετίας, θα εξασφαλίσει τις τρεις μονάδες της UBS, οι οποίες τελούν υπό την αιγίδα της SBC Wealth Management, καθώς και το επενδυτικό κεφάλαιο αντιστάθμισης κινδύνου GAM, επίσης περιουσιακό στοιχείο της UΒS.

Ολες οι επιμέρους μονάδες θα ενσωματωθούν σε μία υπό την επωνυμία της Baer και θα δώσουν έμφαση στην παροχή υπηρεσιών σε εύπορες οικογένειες.

Ειδικότερα, θα πρέπει να αναφερθεί ότι οι τρεις μη εισηγμένες τραπεζικές μονάδες, αν και στον όμιλο της UBS, έχουν παραμείνει ημι-αυτόνομες και με διαφορετική επωνυμία.

Πρόκειται συγκεκριμένα για τις Ferrier Lullin & Cie, ιστορική τράπεζα διακοσίων ετών στη Γενεύη, την Ehinger & Armand von Ernst στη Ζυρίχη και την Banca di Lugano με έδρα το Λουγκάνο.

Κατόπιν τούτων, δημιουργείται ένας κολοσσός στο ελβετικό τραπεζικό τοπίο· το νέο πιστωτικό ίδρυμα θα διαθέτει πλέον την κρίσιμη μάζα, που του χρειάζεται, για να αντιμετωπίσει την κάμψη που παρατηρείται στον χώρο των μικρών και μεσαίων εταιρειών διαχείρισης πλούτου.

Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Julius Baer, Ράιμοντ Μπάερ, αποκάλεσε τον νέο όμιλο την τρίτη δύναμη στην Ελβετία μετά τη UBS, τη μεγαλύτερη στον κόσμο σε διαχείριση πλούτου με περιουσιακά στοιχεία αξίας 1,99 τρισ. δολαρίων, και την Credit Suisse με περιουσιακά στοιχεία αξίας περίπου 1,09 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας η Julius Baer θα κατατάσσεται στην τρίτη θέση στην τραπεζική αγορά της Ελβετίας με περιουσιακά στοιχεία 270 δισεκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (219,7 δισ. δολαρίων). Σε διεθνή κλίμακα, τέλος, η Baer θα αναδειχθεί στη δέκατη έβδομη θέση στον τομέα της ιδιωτικής τραπεζικής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή