Αύξηση επιβατών στους ευρωπαϊκούς αερομεταφορείς

Αύξηση επιβατών στους ευρωπαϊκούς αερομεταφορείς

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Αυξημένη υπήρξε τον Αύγουστο η κίνηση των επιβατών, που επέλεξαν για τα ταξίδια τους τους ευρωπαϊκούς αερομεταφορείς, ανακουφίζοντας ώς ένα βαθμό τον κλάδο, ο οποίος κατόρθωσε να αντισταθμίσει τις απώλειες από τις υψηλές τιμές πετρελαίου.

Ειδικότερα, η γαλλική Air-France, η βρετανική χαμηλών ναύλων easyJet, η σκανδιναβική SAS και η φινλανδική Finnair εμφάνισαν όλες σταθερή αύξηση στον αριθμό των επιβατών τον προηγούμενο μήνα, τον κατ’ εξοχήν μήνα των διακοπών. Οι αυξήσεις αυτές παρατηρούνται, ενόσω παράλληλα εκτινάσσονται στα ύψη οι τιμές του πετρελαίου, οι οποίες εξαναγκάζουν ορισμένες ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες να αυξήσουν τις επιβαρύνσεις των εισιτηρίων.

Η διόγκωση του αριθμού των επιβατών είχε ξεκινήσει τον Ιούλιο και συνεχίστηκε τον Αύγουστο, διασκεδάζοντας τους φόβους όσων πίστευαν ότι περιμένει «λουτρό αίματος» τον κλάδο και ότι οι προσαυξήσεις στα εισιτήρια θα αποτρέψουν τους καταναλωτές από το να ταξιδέψουν. «Εκτιμούμε ότι η αποδοχή των ακριβότερων ναύλων στα αεροπορικά ταξίδια έχει επεκταθεί και συνδέεται με τις αυξήσεις στη βενζίνη από τους μεγάλους πετρελαϊκούς ομίλους, καθώς και τις αντίστοιχες στα πρατήρια βενζίνης», ανέφεραν εκπρόσωποι της NCB Stockbrokers. H Air France-KLM, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο με κριτήριο τα έσοδά της, δήλωσε ότι η επιβατική της κίνηση ενισχύθηκε 8,1% τον Αύγουστο, εδραιώνοντας μια θετική τάση τόσο για παλαιότερες όσο και για μελλοντικές κρατήσεις. H δε πληρότητα των αεροσκαφών της ενισχύθηκε 2,4 ποσοστιαίες μονάδες στο 84,1%.

Οσον αφορά τώρα την easyJet, αυτή είδε τον αριθμό των επιβατών της να αυξάνεται ραγδαία κατά 18% τον Αύγουστο εν συγκρίσει με τον ίδιο μήνα προ ενός έτους στα 2,9 εκατομμύρια· πάντως, η πληρότητά της διαμορφώθηκε στο 88,4%, ήτοι ήταν κατά 0,2 της ποσοστιαίας μονάδας χαμηλότερη από πέρυσι.

Από πλευράς της η εταιρεία αυτή, η οποία δεν επέβαλε αύξηση λόγω των τιμών του πετρελαίου, δήλωσε ότι παραμένουν ως έχουν οι προβλέψεις για τα κέρδη παρά την πορεία του μαύρου χρυσού. Οπως διευκρίνισε εκπρόσωπός της, η μείωση των δαπανών και η βελτίωση των εσόδων ισοφάρισε την άνοδο του πετρελαίου.

Η ανταγωνίστριά της Ryanair είχε αυξημένη κατά 27% κίνηση τον Αύγουστο στα 3,26 εκατομμύρια επιβάτες, υπερσκελίζοντας πρώτη φορά τη British Airways. H σκανδιναβική SAS, τέλος, είχε αύξηση επιβατών 6,4% και η Finnair κατά 7,5% εν συγκρίσει με το 2004.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή