Μεγάλη άνοδος η Credit Agricole

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε νέα υψηλά επίπεδα των τελευταίων 39 μηνών έκλεισαν, χθες, οι γενικοί δείκτες τιμών των μετοχών των δυτικοευρωπαϊκών χρηματιστηρίων εν μέσω της εκ νέου υποχώρησης των τιμών του πετρελαίου, αλλά και της ανακοίνωσης άκρως ικανοποιητικών αποτελεσμάτων τριμήνου από τη μεγαλύτερη γαλλική τράπεζα, την Credit Agricole. H τελευταία είδε, χθες, τη χρηματιστηριακή αξία της να αυξάνεται κατά 6% όταν ανακοίνωσε καλύτερα από τα αναμενόμενα από τους αναλυτές αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου, γεγονός που οδήγησε στην αναβάθμιση της μετοχής της από αριθμό επενδυτικών τραπεζών. H αναβάθμιση εξάλλου των τιμών στόχων των μετοχών της UBS και της Credit Suisse από τη Deutsche Bank, ώθησε τις τιμές των μετοχών των δύο πρώτων χθες σε άνοδο της τάξεως του 1,7% και 2,4%, αντιστοίχως. Σημαντική άνοδο, κατά 2,4% σημείωσε χθες και η τιμή της μετοχής της Swiss Re, της οποίας τόσο η UBS όσο και η Credit Suisse αναβάθμισαν επίσης χθες την τιμή-στόχο της μετοχής της. Ευνοημένη ήταν χθες και η μετοχή της φαρμακοβιομηχανίας AstraZeneca για την οποία ερευνητές επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι ένα πειραματικό αντιπηκτικό σκεύασμά της δείχνει να είναι πιο αποτελεσματικό από ένα ανάλογο, το οποίο διατίθεται στην αγορά με την ονομασία Plavix και το οποίο έρχεται τέταρτο σε πωλήσεις παγκοσμίως, με την αξία του τζίρου του να υπερβαίνει τα 5 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως.

Η υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου οδήγησε πάντως χθες στη ρευστοποίηση κερδών από τις μετοχές του ενεργειακού κλάδου, των οποίων οι τιμές είχαν εκτοξευθεί προσφάτως στα ύψη, ενώ σημαντική πτώση της τάξεως του 2,7% σημείωσε και η τιμή της μετοχής της εταιρείας ξενοδοχείων Accor, όταν ανακοινώθηκε ότι ο πρόεδρός της, ο οποίος θεωρείται εξαιρετικός σε θέματα χάραξης στρατηγικής αλλά και στα χρηματο-οικονομικά, πρόκειται να αποχωρήσει μέσα στο 2006.

Μεγάλη χαμένη της χθεσινής ημέρας ήταν, ωστόσο, η ολλανδική εταιρεία λιανικών πωλήσεων Ahold, της οποίας η χρηματιστηριακή αξία συρρικνώθηκε κατά 9%, όταν ανακοινώθηκε ότι τα λειτουργικά κέρδη της, του δεύτερου τριμήνου, ήταν κατώτερα των προβλεπομένων από τους αναλυτές.

Τα αρχικά κέρδη των χρηματιστηριακών δεικτών περιορίσθηκαν κατά τη διάρκεια των χθεσινών συνεδριάσεων, εν μέσω σειράς δυσοίωνων ειδήσεων και εκτιμήσεων από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ανάμεσά τους η πρόβλεψη ότι η καταστροφή στη Νέα Ορλεάνη ενδέχεται να κοστίσει έως και 400.000 θέσεις εργασίας, η ανακοίνωση στοιχείων για την εκτίναξη του κόστους απασχόλησης καθώς και η είδηση σχετικώς με τη χαμηλότερη από την αναμενόμενη αύξηση της παραγωγικότητας στις ΗΠΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή