Στο τραπέζι του Ecofin οι επιπτώσεις του πετρελαίου

Στο τραπέζι του Ecofin οι επιπτώσεις του πετρελαίου

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι επιπτώσεις της ανόδου της τιμής του πετρελαίου στην πραγματική οικονομία απασχόλησαν χθες τους υπουργούς Οικονομικών των κρατών-μελών της Ευρωζώνης, οι οποίοι συναντήθηκαν στο Μάντσεστερ. Σήμερα οι υπουργοί Οικονομικών μαζί με τους διοικητές των κεντρικών τραπεζών θα συζητήσουν για τα μέτρα που προτίθεται να λάβει κάθε χώρα-μέλος.

Πριν από την έναρξη της χθεσινής συνεδρίασης, πάντως, ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Τιερί Μπρετόν, άνοιξε ένα μεγάλο και επίμαχο θέμα: Δήλωσε ότι ίσως αναγκασθεί να επιβάλει νέους φόρους στις πετρελαϊκές εταιρείες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της υψηλής κερδοφορίας των πετρελαϊκών εταιρειών είναι εκείνο της Total, μιας από τις μεγαλύτερες στον κόσμο, η οποία το πρώτο εξάμηνο φέτος κατάφερε να εξασφαλίσει κέρδη της τάξεως του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ ανά ώρα! Την ίδια στιγμή, οι λογαριασμοί του πετρελαίου θέρμανσης διαμορφώνονται σε πολλές περιοχές της Ευρώπης σε επίπεδα 30% υψηλότερα από εκείνα του περασμένου χειμώνα, ενώ ο κλάδος των μεταφορών ζητάει επίμονα τη στήριξη των επισήμων Αρχών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή