ΕΒΔΟΜΑΔΑ

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κερδίζει έδαφος η Sony έναντι του iPod

Φαίνεται πως η μεγάλη αντεπίθεση που εξαπέλυσε η Sony τον τελευταίο χρόνο, λανσάροντας αρκετά νέα μοντέλα φορητών ΜΡ3 Players, άρχισε να αποδίδει καρπούς, τουλάχιστον στην Ιαπωνία, καθώς τους τελευταίους μήνες, οι συσκευές της που χρησιμοποιούν μνήμες flash (και όχι σκληρούς δίσκους, όπου η Apple εξακολουθεί να κυριαρχεί), εκθρόνισαν το iPod Shuffle. Από το 4% μερίδιο αγοράς τον Μάρτιο, η Sony εκτοξεύτηκε στο 27% μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού, ενώ το μερίδιο του iPod Shuffle περιορίστηκε σε περίπου 20%. Τα μοντέλα της σειράς NW-E500 της Sony έχουν στρογγυλό σχήμα, μνήμες από 256 Mb έως 1 Gb και ένα βασικό πλεονέκτημα, έναντι του iPod Shuffle, τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, που αγγίζει τις 50 ώρες συνεχούς αναπαραγωγής. Αλλος ένας παράγοντας που έδρασε ανασταλτικά έναντι του μοντέλου της Apple, είναι ότι δεν έχει διαθέσει ακόμα στην Ιαπωνία, την εξαιρετικά δημοφιλή της υπηρεσία iTunes, που επιτρέπει το κατέβασμα μουσικής απευθείας στη φορητή συσκευή. Επιπλέον, η Sony έχει μεγάλη παράδοση καθώς ήταν η πρώτη εταιρεία που έφερε στην αγορά την έννοια της φορητότητας της μουσικής, με το πρώτο Walkman πριν από 26 χρόνια.

Ανανέωση για τα Photo

Packs της ΗΡ

Απόρροια της αυξημένης ζήτησης, όπως αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση η HP, ήταν η πρόσφατη κίνηση επέκτασης της σειράς των HP Photo Packs, που περιλαμβάνουν μελάνι και φωτογραφικό χαρτί για εκτύπωση φωτογραφιών από οικιακούς χρήστες. Στο πλαίσιο αυτό, λανσάρεται η νέα σειρά, η οποία περιλαμβάνει επτά διαφορετικά πακέτα μελανιών και χαρτιών, τα οποία είναι κατάλληλα για εκτύπωση στο σπίτι. Πρόκειται καταρχάς για το HP Starter Pack, το οποίο απευθύνεται κυρίως σε χρήστες που δοκιμάζουν για πρώτη φορά την εκτύπωση φωτογραφιών. Εν συνεχεία, η HP προσφέρει το Photo Value Pack, το οποίο αφορά χρήστες που επιθυμούν να εκτυπώνουν μεγάλες ποσότητες φωτογραφιών, όσο το δυνατόν οικονομικότερα. Το εν λόγω πακέτο εξασφαλίζει κόστος 0,27 λεπτά ανά σελίδα και ταχύτητα εκτύπωσης μόλις 14 δευτερολέπτων. Για τους πιο απαιτητικούς χρήστες, παρέχεται το Professional Photo Pack, το οποίο προσφέρει επαγγελματική ποιότητα εκτύπωσης και μεγάλη αντοχή των εκτυπωμένων φωτογραφιών στον χρόνο και τις φθορές. Σύμφωνα με τα στοιχεία της HP για την γεωγραφική ζώνη Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής (EMEA), με τα Photo Packs εκτυπώνονται επτά εκατομμύρια φωτογραφίες σε μηνιαία βάση.

Συνεχίζει την επίθεσή της η ΑΜD

Βλέποντας την Intel να κυριαρχεί στην αγορά των επεξεργαστών για φορητούς υπολογιστές, με την καινούργια πλατφόρμα των Centrino και τους νέους Pentium M, η AMD πέρασε στην αντεπίθεση, ανακοινώνοντας το λανσάρισμα του Μobile Athlon 4000+. Πρόκειται για έναν ισχυρό επεξεργαστή, που απευθύνεται σε πλήρη notebooks με οθόνες από 15 έως 17 ίντσες. Το κόστος του διαμορφώνεται σε 350 ευρώ περίπου (για ποσότητες των 1.000 τεμαχίων), είναι ικανός για εργασίες στα 32-bit, αλλά και στα 64-bit, ενώ περιλαμβάνει και ασύρματες δυνατότητες, τεχνολογίας 802.11a/b/g. Με τον τρόπο αυτό, η AMD πλαισιώνει την ήδη σημαντική γκάμα της στην αγορά των notebooks, καθώς ήδη διαθέτει πέντε ακόμα μοντέλα Mobile Athlon 64.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή