EN ΣΥΝΤΟΜΙΑ

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πώληση μετοχών από την Banca Popolare Italiana

H ιταλική τράπεζα Banca Popolare Italiana αναμενόταν χθες να συμφωνήσει στην πώληση των μετοχών της που διατηρεί στην τράπεζα Antonveneta, στην ανταγωνίστριά της ABN Amro. Το γεγονός πρόκειται να θέσει τέλος σε μία πικρή εξαγορά στην οποία ενεπλάκη ως γνωστόν και ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Ιταλίας Αντόνιο Φάτζιο. Πηγές οι οποίες συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις δήλωσαν στο πρακτορείο «Ρόιτερς» ότι το διοικητικό συμβούλιο της Banca Popolare Italiana θα δεχόταν πιθανώς την προσφορά της ABN Amro περί εξαγοράς της μετοχής της Banca Antonveneta, στην τιμή των 26,50 ευρώ. Προσθέτοντας το 30% του μετοχικού μεριδίου της Banca Popolare Italiana στο δικό της μερίδιο, που ανέρχεται επίσης στο 30%, η ολλανδική ABN Amro αποκτά τον έλεγχο της ένατης σε μέγεθος τράπεζας της Ιταλίας.

Συμφωνία Fiat – Ford

H ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία Fiat και η αμερικανική Ford Motor Co. συμφώνησαν να κατασκευάσουν από κοινού δύο νέα μοντέλα μικρών αυτοκινήτων, με σκοπό να μειώσουν το κόστος παραγωγής του οχήματος. Ειδικότερα η Ford, δεύτερη σε μέγεθος αυτοκινητοβιομηχανία των ΗΠΑ, και η Fiat σχεδιάζουν να κατασκευάσουν τον διάδοχο του μοντέλου Fiat 500 και του Ford KA, αντιστοίχως, με κοινά ανταλλακτικά και εξαρτήματα. Σε ανακοινωθέν της η Ford αναφέρει ότι «η συνεργασία της με τη Fiat θα βοηθήσει και τις δύο αυτοκινητοβιομηχανίες να μειώσουν το κόστος των οχημάτων και των υλικών που απαιτεί η κατασκευή τους». O διευθύνων σύμβουλος της Fiat Σέρτζιο Μαρκιόνε επιδιώκει τη σύναψη συμμαχιών με σκοπό τον περιορισμό των δαπανών για την κατασκευή νέων μοντέλων, καθώς επιδιώκει να εξοικονομήσει εφέτος 500 εκατομμύρια ευρώ, μέσω της απολύσεως προσωπικού.

Γαλλία: πτώση παραγωγής

Η γαλλική βιομηχανική παραγωγή σημείωσε αιφνιδίως πτώση τον περασμένο Ιούλιο, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία τα οποία προξενούν αμφιβολίες ως προς τον ρυθμό της οικονομικής αναπτύξεως της χώρας. H οικονομία της Γαλλίας είναι η δεύτερη σε μέγεθος στην Ευρωζώνη. Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε το εθνικό ινστιτούτο στατιστικής INSEE, στο Παρίσι, η πτώση της παραγωγής των ημιτελειωμένων και καταναλωτικών αγαθών, καθώς και η πτώση της παραγωγής της αυτοκινητοβιομηχανίας, είχαν ως συνέπεια τη μείωση της βιομηχανικής παραγωγής τον περασμένο Ιούλιο κατά 0,9% σε σχέση με τον μήνα Ιούνιο. Οικονομολόγοι, σχολιάζοντας το ποσοστό πτώσεως τον μήνα Ιούλιο, δήλωσαν ότι πρόκεται για αποθαρρυντική είδηση ως προς τη μελλοντική ανάπτυξη της γαλλικής οικονομίας.

Ανοδο στη μετοχή της Ρuma

Ιστορική άνοδο σημείωσε η τιμή της μετοχής της γερμανικής επιχειρήσεως αθλητικών ειδών Puma, στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης χθες, μετά την αύξηση στο 25% και πλέον του μετοχικού μεριδίου των κληρονόμων του καφέ Tchibo, στην πρώτη. Ειδικότερα η τιμή της μετοχής της Puma σημείωσε αύξηση κατά 3,3% στα 234,99 ευρώ. «Πρόκειται γιά έναν πολύ καλό οιωνό ως προς την μελλοντική εξέλιξη της τιμής της μετοχής της Puma», όπως δήλωσε χρηματομεσίτης στη Φρανκφούρτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή