EN ΣΥΝΤΟΜΙΑ

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σχέδια για δημιουργία διυλιστηρίου από τον Ρίτσαρντ Μπράνσον

Διυλιστήριο πετρελαίου σκέπτεται να δημιουργήσει ο Ρίτσαρντ Μπράνσον, επικεφαλής του βρετανικού αεροπορικού ομίλου Virgin Group, με στόχο τη μείωση της τιμής καυσίμων των αεροσκαφών. Οπως δήλωσε σε συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC ο κ. Μπράνσον, «το ενδιαφέρον του στρέφεται στη δημιουργία διυλιστηρίου την εποχή αυτή προτού η τιμή του πετρελαίου φθάσει τα 100 έως 200 δολάρια το βαρέλι, γεγονός που θα επέφερε την τελμάτωση της διεθνούς οικονομίας». O κ. Μπράνσον δεν ανέφερε περισσότερες λεπτομέρειες για τα σχέδιά του ούτε για κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο, παρότι διερευνά το κατάλληλο τοπίο στην Ευρώπη. Σύμφωνα με τα λεχθέντα του, πάντως, η επένδυση για τη δημιουργία του διυλιστηρίου απαιτεί περί τα δύο δισεκατομμύρια δολάρια.

Συγχωνεύουν δραστηριότητες

Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN και το Time Inc. θα συγχωνεύσουν τον ερχόμενο Ιανουάριο τις δραστηριότητές τους και θα χρηματοδοτήσουν επιχειρήσεις υπό τη σημαία του CNNMoney.com σε συνδυασμό με ιστοσελίδες όπως των Fortune.com και FSB.com υπό μια κοινή ψηφιακή ομπρέλα. Οι διαφημίσεις θα πωλούνται μέσω της ιστοσελίδας από μια κοινή υπηρεσία πωλήσεων του Time Inc. και του CNN. «Οι διαφημιστές θα αγοράζουν τον χώρο της ιστοσελίδας και όχι το περιεχόμενο από μεμονωμένους ενδιαφερομένους», όπως ανέφερε εκπρόσωπος του ομίλου Fortune.

Καλή κερδοφορία στην Ευρώπη

Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Ford Motor Co. καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να ανταποκριθεί σε μια σκληρή αγορά του κλάδου στην Ευρώπη, τη στιγμή κατά την οποία οι τιμές των αυτοκινήτων μειώνονται διαρκώς, ενώ δεν παρουσιάζονται οιωνοί αναζωπύρωσης της γερμανικής οικονομίας. Παρά τις δυσκολίες όλοι οι κλάδοι της Ford Co. είναι κερδοφόροι στην Ευρώπη, όπως ανακοίνωσε χθες στη Φρανκφούρτη ο διευθύνων σύμβουλος της εν λόγω αυτοκινητοβιομηχανίας, Λιούις Μπουθ.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης αυτοκινήτου, ο κ. Μπουθ διευκρίνισε ότι εξακολουθεί να βλέπει πιέσεις στις τιμές των αυτοκινήτων στην Ευρώπη.

Ενώ η τιμή του χάλυβα θα συνεχίσει την ανοδική της τάση. Σημειωτέον ότι οι λειτουργικές ζημίες της Ford Co. το δεύτερο τρίμηνο εφέτος διογκώθηκαν στο 1,21 δισεκατομμύριο δολάρια.

Μείωση ρυθμών ανάπτυξης

Πτώση στο 3,5% σε ετήσια βάση σημείωσε ο ρυθμός της οικονομικής ανάπτυξης της Κύπρου το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους από το 3,8% κατά το πρώτο τρίμηνο, λόγω της επιβράδυνσης της απόδοσης του κατασκευαστικού τομέα, του εμπορίου και των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών. Σε μηνιαία βάση, ωστόσο, ο ρυθμός της οικονομικής αναπτύξεως της Κύπρου εμφανίζει άνοδο κατά 0,7%. Για το 2005 ο ρυθμός αυξήσεως του κυπριακού ΑΕΠ προβλέπεται να διαμορφωθεί στο 4%, σύμφωνα με κυβερνητικές εκτιμήσεις. Στο ίδιο επίπεδο αναμένεται να διαμορφωθεί ο ρυθμός του κυπριακού ΑΕΠ, λόγω της ανόδου της τιμής του πετρελαίου.

Σχέδια για μέτρα προστασίας

Η Βραζιλία σχεδιάζει να επιβάλει περιορισμούς στις εισαγωγές κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων και υποδημάτων από την Κίνα, μετά τον εξαπλασιασμό που παρουσίασαν κατά τους πρώτους επτά μήνες του τρέχοντος έτους. Στόχος είναι να προστατευθούν οι αντίστοιχοι τομείς της βραζιλιανής οικονομίας, οι οποίοι έχουν δεχθεί πλήγμα από τις κινεζικές εισαγωγές υποδημάτων και κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων. Τους πρώτους επτά μήνες εφέτος οι βραζιλιανές εισαγωγές των προαναφερθέντων προϊόντων έφθασαν τα 128 εκατομμύρια δολάρια από 23 εκατομμύρια δολάρια κατά την αντίστοιχη περίοδο του 2004.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή