H Thomas Cook αυξάνει τις τιμές των εισιτηρίων λόγω πετρελαίου

H Thomas Cook αυξάνει τις τιμές των εισιτηρίων λόγω πετρελαίου

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φρανκφουρτη: Πιο ακριβά θα είναι τα ταξίδια με την αεροπορική εταιρεία Cοndor του τουριστικού ομίλου της Thomas Cook, εξαιτίας της ανόδου στις τιμές του πετρελαίου· πρωτοβουλία, την οποία έχουν ήδη λάβει και άλλοι ευρωπαϊκοί αερομεταφορείς.

Τα σχετικά ανέφερε η εκπρόσωπος της Thomas Cook, της δεύτερης μεγαλύτερης του κλάδου στην Ευρώπη, η οποία διευκρίνισε ότι η προσαύξηση στους ναύλους για τις πτήσεις μικρών αποστάσεων θα είναι της τάξεως των 15 ευρώ έναντι των 12 ευρώ σήμερα.

Στις μεσαίων αποστάσεων πτήσεις τα εισιτήρια θα επιβαρυνθούν με 22 ευρώ από 18 ευρώ σήμερα, ενώ στα δρομολόγια μεγάλων αποστάσεων το κόστος από 30 ευρώ σήμερα θα ανέλθει στα 35 ευρώ.

Την περασμένη εβδομάδα ήταν η British Airways, η οποία προέβη σε αύξηση της χρέωσης για τα καύσιμα στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων και μάλιστα για πέμπτη φορά μέσα σε ένα χρόνο. H προηγούμενη χρέωση ανερχόταν σε 24 λίρες και η τωρινή σε 30 λίρες, ενώ σε αυξήσεις θα προχωρήσει και η αεροπορική Hapagfly, που ανήκει στον τουριστικό όμιλο της TUI. Αντιθέτως, ο γερμανικός αερομεταφορέας της Lufthansa ανέφερε χθες ότι δεν προτίθεται να αυξήσει τους ναύλους λόγω της ανόδου στις τιμές του μαύρου χρυσού.

Σημειωτέον ότι η Thomas Cook, η οποία ανήκει από κοινού στη Lufthansa και τον όμιλο λιανεμπορίου της KarstadtQuelle, δεν μπορεί να αποκλείσει μία αύξηση καινούργια κατά τη χειμερινή περίοδο. «Δεν έχουμε σχεδιάσει κάποια αύξηση με τα τουριστικά μας γραφεία μέχρι στιγμής, αλλά δεν επιθυμούμε να αποκλείσουμε οτιδήποτε· άλλωστε, όλα εξαρτώνται από τις τιμές πετρελαίου στο μέλλον», κατέληξε η εκπρόσωπος της Thomas Cook.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή