Σταθερός στο 2,2% ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη

Σταθερός στο 2,2% ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στάσιμος στο 2,2% παρέμεινε τον Αύγουστο ο πληθωρισμός της Ζώνης Ευρώ και αποτελεί καθησυχαστική ένδειξη σε ό,τι αφορά τον αντίκτυπο των τιμών του πετρελαίου στις τιμές καταναλωτή. Σύμφωνα με τη Eurostat, η εκτίναξη του κόστους των καυσίμων και των μεταφορών εξισορροπήθηκε από την υποχώρηση των τιμών των ειδών ένδυσης, των τηλεφωνικών κλήσεων και των τροφίμων. O πληθωρισμός σε ετήσια βάση μόλις που υπερέβη τις προβλέψεις των αγορών και της Eurostat για 2,1%. Σε μηνιαία βάση ο πληθωρισμός ήταν 0,3%, σαφώς υψηλότερος από την πρόβλεψη για 0,1%.

Αφαιρουμένου του συνθετικού του δείκτη που αφορά τις τιμές της ενέργειας, ο πληθωρισμός ήταν μόλις 1,3% σε ετήσια βάση, δηλαδή αμετάβλητος για τρίτο συναπτό μήνα μετά την επιβράδυνση που σημείωσε τον Μάιο στο 1,5%. Σε ό,τι αφορά το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ενωσης των «25», ο πληθωρισμός παρέμεινε επίσης στο 2,2% σε ετήσια βάση ενώ σε μηνιαία βάση ήταν 0,2%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή