H Deutsche Post προχωρεί στην εξαγορά της Exel αντί του ποσού των 3,7 δισ. στερλινών

H Deutsche Post προχωρεί στην εξαγορά της Exel αντί του ποσού των 3,7 δισ. στερλινών

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φρανκφούρτη/Λονδίνο. Σε εξαγορά της βρετανικής Exel προχωρεί η Deutsche Post (DP) αντί του ποσού των 3,7 δισ. στερλινών, αποσκοπώντας να αντισταθμίσει τις μειωμένες πωλήσεις της στη Γερμανία και να εδραιωθεί στην αγορά συστημάτων διανομής. H Exel είναι η μεγαλύτερη εταιρεία της Βρετανίας στη διαχείριση αποθηκών και στη μεταφορά εμπορευμάτων· συγκεκριμένα είναι υπεύθυνη των αποθηκών για την αλυσίδα λιανεμπορίου της Marks & Spencer και τη μεταφορά ανταλλακτικών των αυτοκινήτων της DaimlerChrysler. Από μέρους της η Deutsche Post, η οποία έχει ήδη στην ιδιοκτησία της την εταιρεία ταχυδρομικών μεταφορών DHL, ανέφερε ότι θα καταβάλει 1.244 πένες ανά μετοχή, μια προσαύξηση 48% από την τιμή κλεισίματος της μετοχής της Exel στις 7 Ιουλίου, μία μόλις ημέρα πριν ξεκινήσει η φημολογία περί εξαγοράς της.

Η συμφωνία θα αναδείξει τη μεγαλύτερη εταιρεία συστημάτων διανομής και μεταφοράς στον κόσμο, ενώ ειδικά η Deutsche Post θα ενισχύσει τη θέση της σε αυτήν την ταχύτατα αναπτυσσόμενη αγορά, η οποία στηρίζεται στη σύναψη μακροπρόθεσμων συμφωνιών για τη διαχείριση της αλυσίδας προσφοράς των επιχειρήσεων. «Προσβλέπουμε σε εξαιρετικούς ρυθμούς ανάπτυξης λόγω της ενίσχυσης του παγκόσμιου εμπορίου και της αυξημένης ανάθεσης έργου σε τρίτους», δήλωσε ο Κλάους Τσουμβίνκελ, επικεφαλής της Deutsche Post, της μεγαλύτερης εταιρείας ταχυδρομείων στην Ευρώπη.

Οι αναλυτές θεωρούν ορθή στρατηγική κίνηση την εξαγορά και αρμονικό τον συνδυασμό της Deutsche Post με την Exel, αν και κρίνουν το αντίτιμο αρκετά υψηλό· ενδεχόμενη αντιπροσφορά μπορεί να προέλθει από την αμερικανική UPS, αν και οι μέτοχοι της Exel αντέδρασαν θετικά στην πρόταση της DP.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή