Σε υψηλά επίπεδα και χθες οι τιμές του χρυσού

Σε υψηλά επίπεδα και χθες οι τιμές του χρυσού

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε υψηλά επίπεδα διατηρήθηκαν και χθες οι τιμές του χρυσού στις διεθνείς αγορές, παρότι μειώθηκαν οριακά από τα προχθεσινά τους επίπεδα, που υπήρξαν σχεδόν τα υψηλότερα των τελευταίων 18 ετών. H τιμή του στην αγορά του Λονδίνου υποχωρούσε κατά τις απογευματινές ώρες στα 468,50 δολάρια η ουγγιά, έναντι της προχθεσινής τιμής κλεισίματος των 469,90 δολαρίων στη Νέα Υόρκη, η οποία ήταν μόλις κατά 1,4% χαμηλότερη από τα 475 δολάρια όπου έφθασε στην Ασία, για πρώτη φορά μετά τις 25 Ιανουαρίου 1988.

H χθεσινή υποχώρηση θεωρείται, πάντως, προσωρινή, καθώς οι φόβοι για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας και του πληθωρισμού λόγω των υψηλών τιμών της ενέργειας κρίνεται ότι θα πυροδοτήσει νέο κύμα αγορών, ίσως και την ερχόμενη εβδομάδα. Οπως επισημαίνεται, «ο χρυσός αποτελεί παραδοσιακό καταφύγιο σε περιπτώσεις ανόδου του πληθωρισμού». Κάποιοι, μάλιστα, πιθανολογούν πως οι τιμές πιθανόν να κυμανθούν στα 480-485 δολάρια η ουγγιά σε λίγες ημέρες, ενώ πιο μακροπρόθεσμα δεν αποκλείεται να φθάσουν και τα 500 δολάρια. Καθοριστικός παράγοντας προφανώς θα αποδειχθεί ο τυφώνας «Ρίτα» και η νέα απειλή που συνιστά για την πετρελαϊκή παραγωγή των ΗΠΑ στον Κόλπο του Μεξικού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή