Σημαντικά κέρδη οι αντασφαλιστικές

Σημαντικά κέρδη οι αντασφαλιστικές

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντονα ανοδικές τάσεις επικράτησαν χθες στα δυτικοευρωπαϊκά χρηματιστήρια, σε ένδειξη ανακούφισης για το γεγονός ότι ο τυφώνας «Ρίτα» δεν δημιούργησε τις προβλεπόμενες καταστροφές στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις του Κόλπου του Μεξικού, με αποτέλεσμα τη σταθεροποίηση των τιμών του πετρελαίου χθες στη διεθνή αγορά. Ωστόσο, βέβαιο είναι ότι η «υπόθεση» πετρέλαιο δεν τελειώνει εδώ και είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι χθες παρατηρούνταν νέα άνοδος της τιμής της βενζίνης στις ΗΠΑ, προτού αυτές υποχωρήσουν ελαφρώς αργά το βράδυ, ώρες Ελλάδος. Παρότι, δε, οι ζημίες τις οποίες προκάλεσε η «Ρίτα» ενδέχεται να κοστίσουν στις ασφαλιστικές εταιρείες έως και 6 δισεκατομμύρια δολάρια, το γεγονός ότι απεφεύχθησαν τα χειρότερα συνέτεινε χθες και στην άνοδο των τιμών μετοχών των ασφαλιστικών κολοσσών. H Hannover Re, η τέταρτη μεγαλύτερη αντασφαλιστική εταιρεία στον κόσμο, είδε μάλιστα χθες τη χρηματιστηριακή αξία της να αυξάνεται κατά 4,3%, στα 28,89 ευρώ, όταν αναλυτές, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων της Goldman Sachs, αναβάθμισαν τη μετοχή της στην κατηγορία «υπεραπόδοση.» Αλλες εταιρείες του κλάδου, όπως η γαλλική AXA και η ελβετική Swiss Re, είδαν χθες τις τιμές των μετοχών τους να ενισχύονται σε σημαντικά ποσοστά και στις συγκεκριμένες περιπτώσεις κατά 3,5% και 2,1% αντιστοίχως.

Μεγάλες κερδισμένες της χθεσινής ημέρας ήταν και οι εταιρείες του κλάδου παραγωγής χημικών προϊόντων, όπως η Bayer, της οποίας η τιμή της μετοχής ενισχύθηκε κατά 3,9%. Στοιχεία από την Κίνα, εξάλλου, σύμφωνα με τα οποία οι εισαγωγές χαλκού στη μεγαλύτερη καταναλώτρια του μετάλλου στον κόσμο αυξήθηκαν τον περασμένο μήνα κατά 64%, είχαν αποτέλεσμα την εκ νέου άνοδο της τιμής του στο Λονδίνο και την ενίσχυση της χρηματιστηριακής αξίας εταιρειών εξόρυξης πρώτων υλών. H τιμή του χαλκού για τα συμβόλαια παράδοσης τριμήνου ενισχύθηκε χθες έως και κατά 74 δολάρια, στα 3.797 δολάρια ο μετρικός τόνος. H τιμή της μετοχής της BHP Billiton σημείωσε άνοδο 3,5% και της Rio Tinto Plc επίσης άνοδο, σε ποσοστό 3,9%. Μεγάλη άνοδο, της τάξεως του 4,1%, στα 10,95 ευρώ, σημείωσε και η τιμή μετοχής της Alcatel SA, όταν αναλυτής της Morgan Stanley προσδιόρισε την τιμή της – στόχο στα 13 ευρώ.

Αντιθέτως, κάθετη πτώση που άγγιξε το 10% σημείωσε χθες η τιμή της μετοχής της Porsche, υποχωρώντας στα 610,10 ευρώ, όταν η πλέον κερδοφόρος αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο ανακοίνωσε ότι εξαγοράζει το 20% της VW. Αν και στον συγκεκριμένο κλάδο δημιουργείται ένα «συμπαγές γερμανικό μέτωπο,» αναλυτές υποστήριζαν χθες ότι η Porsche θα μπορούσε να διαθέσει τα κεφάλαιά της πιο… παραγωγικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή