Στα άκρα οι σχέσεις ιταλικής κυβέρνησης και Αντόνιο Φάτζιο

Στα άκρα οι σχέσεις ιταλικής κυβέρνησης και Αντόνιο Φάτζιο

38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εσπευσμένα επέστρεψε την Κυριακή στη Ρώμη από την Ουάσιγκτον, όπου είχε μεταβεί για να ηγηθεί της ιταλικής αντιπροσωπείας στην ετήσια σύνοδο της Παγκόσμιας Τράπεζας, ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της γειτονικής χώρας, Αντόνιο Φάτζιο. Μία ημέρα νωρίτερα, ο νέος υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας, Τζούλιο Τρεμόντι, είχε ενημερώσει τηλεφωνικώς τον κ. Φάτζιο ότι η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι αποφάσισε να του αφαιρέσει το δικαίωμα να εκπροσωπεί επισήμως τη χώρα, με αποτέλεσμα την πρόωρη επιστροφή του κεντρικού τραπεζίτη στη Ρώμη, αν και με… ιδιωτικό αεροσκάφος.

Οι εξελίξεις καταδεικνύουν την ένταση που επικρατεί πλέον στις σχέσεις Φάτζιο – κυβέρνησης, καθώς ο κεντρικός τραπεζίτης αρνείται να παραιτηθεί. Χθες, πάντως, η ABAmro έκανε θριαμβευτική είσοδο στην Ιταλία, εξαγοράζοντας έναντι 3,2 δισ. ευρώ ποσοστό της τράπεζας Antonveneta, που αποτέλεσε την πέτρα του σκανδάλου Φάτζιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή