Στη Δικαιοσύνη θα προσφύγουν οι πιστωτές της Samsung Motors

Στη Δικαιοσύνη θα προσφύγουν οι πιστωτές της Samsung Motors

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σεουλ. Αγωγή ετοιμάζονται να καταθέσουν οι πιστωτές της χρεοκοπημένης Samsung Motors, ζητώντας από τον πρόεδρο του ομώνυμου ομίλου και τις 31 επιμέρους επιχειρήσεις του να καταβάλουν έως και 4,5 δισ. δολάρια εκ μέρους της πρώτης. Τα σχετικά αναφέρονται σε ανακοίνωση τεσσάρων πιστωτών, που εκπροσωπούν το σύνολο.

Η πτωχεύσασα αυτοκινητοβιομηχανία Samsung Motors υπήχθη σε δικαστική διαχείριση και στη συνέχεια εξαγοράστηκε από τη Renault και μετονομάσθηκε σε Renault Samsung Motors. Το 1999 οι πιστωτές δήλωσαν ότι έλαβαν 3,5 εκατ. μετοχές της ασφαλιστικής μονάδας του ομίλου Samsung από τον ιδιοκτήτη του, Λι Κουν-χι, ως εγγύηση για χρέος 2,45 τρισ. γουόν (2,35 δισ. δολάρια), που επωμιζόταν η Samsung Motors. Ωστόσο, έκτοτε οι πιστωτές δεν κατόρθωσαν να πωλήσουν αυτές τις μετοχές.

Το 1999, όπως ανέφερε η Samsung, οι μετοχές της ασφαλιστικής Samsung Life Insurance μπορούσαν να πωληθούν αντί 700.00 γουόν το τεμάχιο, αλλά χθες σε τοπική ηλεκτρονική κεφαλαιαγορά της Νότιας Κορέας αποτιμήθηκαν σε 278.100 γουόν μόνον.

Ως εκ τούτου, οι πιστωτές σήμερα ζητούν από τον κ. Λι και τις 31 εταιρείες του ομίλου του να καταβάλουν το κεφάλαιο και τους μη καταβληθέντες τόκους ύψους 4,5 δισ. δολαρίων (4,7 τρισ. γουόν).

«Η Samsung απέτυχε να εκπληρώσει τις προηγούμενες δεσμεύσεις της και δεν δυνάμεθα να το υπομείνουμε περισσότερο», υπογράμμισαν οι πιστωτές στην ανακοίνωσή τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή