ΗΠΑ: μείωση εξάρτησης από το πετρέλαιο ζητούν οι αυτοκινητοβιομηχανίες

ΗΠΑ: μείωση εξάρτησης από το πετρέλαιο ζητούν οι αυτοκινητοβιομηχανίες

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεγάλες αμερικανικές βιομηχανίες, όπως οι Ford Motor Co. και Toyota Motor Corp., ασκούν πιέσεις στην κυβέρνηση Μπους να λάβει πιο ενεργά μέτρα για να περιορίσει την εξάρτηση των ΗΠΑ από το πετρέλαιο. Την είδηση ανέφερε χθεσινό δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας Wall Street Journal, σύμφωνα με το οποίο ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος της Ford ζήτησαν από τον Αμερικανό πρόεδρο να συγκληθεί έκτακτη διάσκεψη για την ενέργεια με τη συμμετοχή όλων των ενδιαφερόμενων παραγόντων.

Με σχετική επιστολή της, η Ford προτείνει να επικεντρωθεί μια τέτοια διάσκεψη σε όσα θα μπορούσε να κάνει η αυτοκινητοβιομηχανία για να προωθήσει τη χρήση εναλλακτικών πηγών ενέργειας, ενώ τονίζει ότι το νομοσχέδιο που υπεγράφη προσφάτως «είναι μόνον η αρχή». Την περασμένη εβδομάδα, η Ford ανακοίνωσε ότι στα τέλη του 2010 προτίθεται να αυξήσει στις 250.000 οχήματα ετησίως την παραγωγή των μοντέλων υβριδίων που λειτουργούν με φυσικό αέριο και ηλεκτρισμό. H Ford σχεδιάζει, άλλωστε, να παράγει περισσότερα αυτοκίνητα και φορτηγά που λειτουργούν με αιθανόλη. H αμερικανική εφημερίδα αναφέρει, παράλληλα, ότι ο Τζιμ Πρες, επικεφαλής των επιχειρήσεων της Toyota, εξέφρασε την πρόθεση να μεταβεί στην Ουάσιγκτον την επόμενη εβδομάδα προκειμένου να ασκήσει πιέσεις στην κυβέρνηση να θέσει την απεξάρτηση των ΗΠΑ από τις εισαγωγές ενέργειας στο επίκεντρο της προεκλογικής εκστρατείας του 2008.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή