EN ΣΥΝΤΟΜΙΑ

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οριακές μεταβολές στις τιμές του «μαύρου χρυσού»

Οριακές μεταβολές κατέγραψαν χθες οι τιμές του «μαύρου χρυσού» στις διεθνείς αγορές, καθώς παρέμεναν κλειστά τα αμερικανικά διυλιστήρια που επλήγησαν από τους τυφώνες, ενώ παράλληλα οι απεργιακές κινητοποιήσεις στη Γαλλία απειλούσαν να παραλύσουν τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στη χώρα, με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι κίνδυνοι ελλείψεων σε προϊόντα διύλισης. Στο Λονδίνο, η τιμή του Brent διατηρούνταν το απόγευμα κοντά στα 63 δολάρια το βαρέλι, ενώ εκείνη του αργού της Νέας Υόρκης παρέμενε οριακά υψηλότερα από τα 65 δολάρια.

Δωρεάν βενζίνη και το 2006

Την παράταση και για το 2006 προγράμματος, βάσει του οποίου προσφέρει δωρεάν βενζίνη για ένα χρόνο στους αγοραστές φετινών μοντέλων της, προτίθεται να εξετάσει η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Mitsubishi Motors Corp. Το πρόγραμμα αυτό ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα από την εταιρεία -που είναι η μόνη κερδοφόρα του κλάδου στη χώρα της- και προς το παρόν αφορά μοντέλα έτους κατασκευής 2005. Σύμφωνα με τη Mitsubishi, η δωρεάν βενζίνη είναι μια φθηνότερη εναλλακτική λύση από τα κίνητρα όπως οι εκπτώσεις και αναλογεί περίπου στα 1.000 δολάρια ανά όχημα.

Αναβάθμιση στόχων για Τoyota

Σε περισσότερα από 100.000 οχήματα ανέρχονται από τις αρχές του έτους οι πωλήσεις της υπ’ αριθμόν 2 αυτοκινητοβιομηχανίας του κόσμου, Toyota Motor Corp, στην Κίνα. H βασική κοινοπραξία της ιαπωνικής εταιρείας στη χώρα αυτή, όπου συνεργάζεται με την εκεί υπ’ αριθμόν 1 First Automotive Works, αναβάθμισε χθες -για δεύτερη φορά- τον στόχο της από 145.500 σε 150.000 μονάδες για φέτος. Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κοινοπραξίας, Ντονγκ Χαϊγιάνγκ, στις φιλοδοξίες της ανήκει, πλέον, η αύξηση της παραγωγής και η μείωση των χρόνων παράδοσης.

Περικοπές θέσεων εργασίας

Αναθεώρηση προς τα πάνω των εκτιμήσεων για τις ζημίες της κατά το τρέχον οικονομικό έτος ανακοίνωσε χθες η ιαπωνική κατασκευάστρια ηλεκτρονικών Sanyo Electric, αποκαλύπτοντας ότι θα επιταχύνει τις περικοπές θέσεων εργασίας, θα αποχωρήσει από την παραγωγή DVD και θα κλείσει κάποια εργοστάσια. H νέα πρόβλεψη, που αφορά το οικονομικό έτος το οποίο θα λήξει τον Μάρτιο, κάνει λόγο για ζημίες 140 δισ. γιεν (1,24 δισ. δολαρίων), έναντι της αρχικής εκτίμησης για 92 δισ. γιεν. H εταιρεία είχε ανακοινώσει τον Ιούλιο τριετές σχέδιο αναδιάρθρωσης, που περιελάμβανε την περικοπή 14.000 θέσεων, ήτοι του 15% του δυναμικού της διεθνώς.

Δεν περιλαμβάνεται στην ατζέντα

Το θέμα της απομάκρυνσης του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Ιταλίας, Αντόνιο Φάτζιο, δεν πρόκειται να συζητηθεί κατά τη σημερινή συνεδρίαση του ανωτάτου συμβουλίου της. Αυτό, τουλάχιστον, φέρεται να δήλωσε ο Πάολο Μπλάζι, μέλος του ανεξάρτητου συμβουλίου της Κεντρικής Τράπεζας. Αν πράγματι ισχύσει αυτό, ο αξιωματούχος παραμένει σταθερά στη θέση του, εφόσον το συμβούλιο είναι ο μόνος αρμόδιος να τον απομακρύνει. O κ. Μπλάζι φέρεται από το ειδησεογραφικό πρακτορείο «AGI» να δήλωσε ότι το ζήτημα «δεν περιλαμβάνεται στην ημερήσια διάταξη», καθώς «δεν μπορούμε να ζητήσουμε την απομάκρυνσή του στη βάση μιας εκστρατείας των MME πολιτικά υποκινούμενη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή