EN ΣΥΝΤΟΜΙΑ

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

E*Trade Financial: θα προχωρήσει στην εξαγορά της ΒrownCo

Σε εξαγορά της BrownCo από την J. P. Morgan θα προχωρήσει ο ηλεκτρονικός χρηματιστηριακός οίκος της E*Trade Financial. Το τίμημα ανέρχεται σε 1,6 δισ. δολάρια και αφορά τη δεύτερη μεγάλη εξαγορά από τον Αύγουστο και μετά στον κλάδο της παροχής χρηματιστηριακών υπηρεσιών με μειωμένες προμήθειες στις ΗΠΑ. Το όφελος, που θα αποκομίσει η E*Trade, θα είναι μια δυναμική ομάδα νέων διαπραγματευτών, οι οποίοι εξυπηρετούν πλουσιότερους πελάτες από τους δικούς της. Κατά τις εκτιμήσεις της, η εξαγορά αναμένεται να της εξοικονομήσει 91 εκατ. δολ. και να της εξασφαλίσει 63 εκατ. δολ. σε πρόσθετα έσοδα.

Θέλει περισσότερες μετοχές

Περισσότερες μετοχές της Volkswagen ενδιαφέρεται να αποκτήσει η Porsche και μάλιστα άμεσα, χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο η συναλλαγή να γίνει απευθείας μεταξύ των δύο αυτοκινητοβιομηχανιών. «Επιστρέψαμε στην αγορά και εξετάζουμε διαφορετικές εναλλακτικές», δήλωσε εκπρόσωπος της Porsche. Επιπλέον, ο ίδιος ανέφερε ότι η εταιρεία του είχε εξασφαλίσει ποσοστό 10,26% στη VW με δικαίωμα ψήφου, στοχεύοντας να καταστεί η μεγαλύτερη μέτοχος με μερίδιο σχεδόν 20%. Πέραν τούτου, η Porsche επιδιώκει να οικοδομήσει σθεναρούς δεσμούς με τη Volkswagen, δεδομένου ότι της προσφέρει υλικά για το 30% του όγκου των πωλήσεών της.

Στην Indian Airlines 43 Airbus

H Airbus θα προμηθεύσει την ινδική κυβέρνηση με 43 αεροσκάφη της για τον κρατικό αερομεταφορέα Indian Airlines προς αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου στόλου του. H τιμή της αγοράς των Airbus τέθηκε εκ νέου σε διαπραγμάτευση και η συμφωνία επετεύχθη ύστερα από συζητήσεις μεταξύ της εταιρείας και υπουργικής επιτροπής. H συμφωνία κλείστηκε την τελευταία στιγμή με μια σημαντικότατη μείωση 75 εκατ. δολ. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Ινδού πρωθυπουργού, η κυβέρνηση είχε εγκρίνει την αγορά των αεροσκαφών της Airbus αντί περίπου 2,2 δισ. δολ.

Στα 1,4 δισ. δολ. οι αποζημιώσεις

Προς την ολοκλήρωση της διαδικασίας για την αποζημίωση των θυμάτων από αμιάντωση στις ΗΠΑ πλησιάζει η ABB. Μετά το πέρας της δίκης ζητήθηκε από τον ελβετικό μηχανοκατασκευαστικό όμιλο να υποβάλει επιβεβαίωση της εντολής της σχετικής με τη χρεοκοπία της αμερικανικής θυγατρικής της US Combustion Engineering (CE) εντός δεκαπενθημέρου. Στη συνέχεια, αυτή θα εγκριθεί δικαστικώς. Το ποσόν των αποζημιώσεων ανέρχεται σε 1,4 δισ. δολάρια και αφορά πρώην εργαζομένους της CE, οι οποίοι κατασκεύαζαν λέβητες επενδεδυμένους με αμίαντο, ουσία καρκινογόνο.

Πτώση στις τιμές κατοικιών

Επί δεύτερο μήνα κατά διαδοχή οι τιμές των κατοικιών στη Βρετανία εμφάνισαν πτώση κατά 0,2% τον Σεπτέμβριο με αποτέλεσμα ο ετήσιος δείκτης να διαμορφωθεί στο 1,8%· πρόκειται για τα χαμηλότερα επίπεδα από το Μάιο του 1996, ενώ ο μέσος όρος μιας οικία φθάνει τις 156.517 στερλίνες εν συγκρίσει με τις 157.310 στερλίνες τον Αύγουστο. Τα εν λόγω στοιχεία έρχονται σε αντίθεση με πρόσφατα δεδομένα για την έγκριση στεγαστικών δανείων, τα οποία για ορισμένους αναλυτές υποδηλώνουν ότι η αγορά ακινήτων εμφανίζει σημεία βελτίωσης μετά μήνες στασιμότητας στις τιμές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή