EN ΣΥΝΤΟΜΙΑ

2' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα 2,10 δισ. δολάρια τα κέρδη της Crdit Suisse

Η Crdit Suisse ξεπέρασε και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις των εμπειρογνωμόνων, σημειώνοντας καθαρά κέρδη το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους 2,6 δισ. ελβετικών φράγκων (2,10 δισ. δολαρίων) χάρις στην ικανοποιητική απόδοση των επενδυτικών τραπεζικών δραστηριοτήτων και του κλάδου διαχειρίσεως περιουσιακών στοιχείων. Η Credit Suisse, όγδοη σε μέγεθος τράπεζα στη Ευρώπη, από απόψεως χρηματιστηριακής αξίας, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι οι εισροές κεφαλαίων στον κλάδο διαχειρίσεως περιουσιακών στοιχείων αυξήθηκαν κατά 14,4 δισ. ελβετικά φράγκα, ενώ εμπειρογνώμονες τα τοποθετούσαν στα 10 δισ. ελβετικά φράγκα. Ως αποτέλεσμα της ικανοποιητικής αποδόσεώς της η τιμή μετοχής της Crdit Suisse σημείωσε χθες άνοδο στο Χρηματιστήριο της Ζυρίχης κατά 0,9% στα 78,75 ελβετικά φράγκα, κατά την πρωινή συνεδρίαση. Αποτελεί αισιόδοξη πρόβλεψη ως προς τη δυνατότητά της να πετύχει τον στόχο της αυξάνοντας τα καθαρά της κέρδη στα 8,2 δισ. ελβετικά φράγκα έως το 2007. Η απόδοση της μετοχής της Crdit Suisse αυξήθηκε κατά 24,4% από 20,6% το πρώτο τρίμηνο του 2005.

Πρόβλεψη για αύξηση πωλήσεων

Ο γαλλικός κολοσσός λιανικού εμπορίου Carrefour προβλέπει ότι οι πωλήσεις του θα σημειώσουν αύξηση εφέτος και σε σχετικό ανακοινωθέν αποκαλύπτει ότι μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου θα ανοίξει περισσότερα από 1.000 καταστήματα, διεθνώς. «Πέρυσι είχαμε αναφέρει ότι οι πωλήσεις μας θα αυξηθούν το διάστημα 2006-08 πλέον του 5% και θα διαμορφωθούν σε διψήφιο αριθμό», ανέφερε χθες σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Carrefour, Ζοζέ Λουί Ντιράν, στο πλαίσιο της γενικής συνελεύσεως των μετόχων της επιχειρήσεως. Τόνισε, δε, ότι ο όμιλος Carrefour θα ενισχύσει τη θέση του σε βασικές αγορές και υπογράμμισε ότι σε όλα τα κράτη όπου λειτουργεί αναμένει αύξηση πωλήσεων. Σε ερώτηση περί πιθανής πρότασης εξαγοράς του ομίλου από την αμερικανική αλυσίδα Wal-Mart, ο κ. Ντιράν απέφυγε να διατυπώσει σχόλια.

Ηyundai: πτώση 3,4% της μετοχής

Πτώση κατά 3,4% σημείωσε στο Χρηματιστήριο της Σεούλ χθες η τιμή μετοχής της νοτιοκορεατικής αυτοκινητοβιομηχανίας Hyundai Motor Co. μετά την προφυλάκιση του προέδρου της Τσουνγκ Μονγκ-Κου, ο οποίος κατηγορείται για κακή διαχείριση των κεφαλαίων της επιχειρήσεως. Η σύλληψη του κ. Τσουνγκ, την περασμένη Παρασκευή, έδωσε έναυσμα για ποικίλες εικασίες περί κενού εξουσίας στη νοτιοκορεατική αυτοκινητοβιομηχανία σε μια στιγμή κατά την οποία η ανατίμηση του γουόν αναμένεται ότι θα έχει αρνητικές επιδράσεις στην κερδοφορία θυγατρικών της. Αναλυτής ο οποίος δεν αποκάλυψε το όνομά του ανέφερε χθες ότι και στην περίπτωση κατά την οποία ο κ. Τσουνγκ κριθεί ένοχος δεν θα παραμείνει για πολύ χρόνο στη φυλακή και ότι η τιμωρία του θα είναι περιορισμένη.

Υπερδιπλασιασμός κερδών

Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Ford Motor Co. ανέφερε χθες ότι οι πωλήσεις της στην Κίνα υπερδιπλασιάστηκαν το πρώτο τρίμηνο εφέτος με αύξηση κατά 33.511 οχήματα. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις της στην κινεζική αγορά αυτοκινήτου αυξήθηκαν το 2005 κατά 4%.

Αύξηση επίναυλου από Lufthansa

Η γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa αυξάνει από τις 15 Μαΐου τον επίναυλο στα καύσιμα για τη μεταφορά φορτίου από 0,50 σε 0,60 λεπτά ανά κιλό Σημειωθήτω ότι η Lufthansa στις 24 Απριλίου είχε ανακοινώσει ότι επρόκειτο να αυξήσει τον επίναυλο στα καύσιμα για τη μεταφορά φορτίου κατά 0,55 λεπτά ανά κιλό, αρχής γενομένης από τις 8 του τρέχοντος μηνός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή