Κέρδη το πρώτο τρίμηνο για τη Fiat και θετικές προβλέψεις για το 2006

Κέρδη το πρώτο τρίμηνο για τη Fiat και θετικές προβλέψεις για το 2006

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ιταλικός βιομηχανικός όμιλος Fiat διπλασίασε τις προβλέψεις του για την πορεία της κερδοφορίας του το 2006 στον βασικό κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας, καθώς οι ισχυρές πωλήσεις βοήθησαν τον κλάδο αυτό να παρουσιάσει κέρδη για δεύτερο κατά σειρά τρίμηνο λόγω ικανοποιητικής αποδόσεως από τοποθετήσεις κεφαλαίων στις χρηματαγορές.

Παράλληλα, ο όμιλος Fiat ανακοίνωσε σχέδια για την έκδοση και δεύτερου ομολόγου φέτος, πενταετούς ωρίμασης και ύψους ενός δισεκατομμυρίου ευρώ, για να χρηματοδοτήσει τρέχοντα χρέη του. Ως αποτέλεσμα της βελτίωσης της κερδοφορίας η τιμή της μετοχής του ομίλου Fiat σημείωσε αρχικώς άνοδο στο χρηματιστήριο του Μιλάνου κατά 2% μετέπειτα, όμως, ακολούθησε την πτωτική τάση και των υπολοίπων ευρωπαϊκών αυτοκινητοβιομηχανιών, περιορίζοντας το ποσοστό ανόδου στο 0,65%.

Λεπτομερέστερα, ο όμιλος Fiat του οποίου οι πωλήσεις νέων μοντέλων αυτοκινήτων τον βοήθησαν φέτος να παρουσιάσει ικανοποιητική απόδοση στην ιταλική και την ευρωπαϊκή αγορά, ανακοίνωσε ότι τα κέρδη του από τις τοποθετήσεις κεφαλαίων στις χρηματαγορές αυξήθηκαν το πρώτο τρίμηνο στα 323 εκατομμύρια ευρώ από τα 47 εκατομμύρια ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2005. Η απόδοσή του ξεπέρασε τις προσδοκίες της αγοράς.

Ο κλάδος κατασκευής αυτοκινήτων του ομίλου με τα εμπορικά σήματα Fiat, Alfa Romeo καί Lancia σημείωσε κέρδη 57 εκατομμυρίων ευρώ σε αντίθεση με τις ζημίες των 129 εκατομμυρίων ευρώ, την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή