H Warner Music απέρριψε πρόταση εξαγοράς από EMI αντί 4,2 δισ. δολ.

H Warner Music απέρριψε πρόταση εξαγοράς από EMI αντί 4,2 δισ. δολ.

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λονδινο. Αρνητικά απάντησε η Warner Music στην προσέγγιση της EMI Group, η οποία ενδιαφέρεται να την εξαγοράσει αντί 4,2 δισ. δολαρίων· πρόκειται για την τρίτη απόπειρα συνένωσης των δύο επιχειρήσεων στον χώρο της δισκογραφίας και της μουσικής.

Η EMI, η παλαιά και γνωστή εταιρεία με εύρος δραστηριοτήτων από τα κλασικά έργα έως τη σύγχρονη μουσική δημιουργία, προσφέρει 28,50 δολάρια ανά μετοχή για τη Warner Music. Επίσης, διακηρύσσει ότι εξακολουθεί να πιστεύει στα κοινά οφέλη που θα έχει η συμμαχία για αμφότερα τα μέρη.

Αλλωστε, είναι αναγκαίο οι δύο εταιρείες να συνενωθούν, ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τις ισχυρότερες ανταγωνίστριές τους Universal Music και SοnyΒΜG.

Τον Μάιο του 2004 ο Εντγκαρ Μπρόνφμαν ο νεότερος σε συνεργασία με ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια παραγκώνισε την EMI και απέκτησε εκείνος τη Warner Music από τον όμιλο της Time Warner αντί 2,6 δισ. δολαρίων.

Η EMI, η τρίτη μεγαλύτερη διεθνώς, προσέγγισε τη Warner Music, την τέταρτη δισκογραφική του κόσμου, τη Δευτέρα 1η Μαΐου.

Αμέσως μετά, η δεύτερη απέκλεισε το ενδεχόμενο να εισέλθει σε διαπραγματεύσεις με την πρώτη. Πάντως, η Warner Music, στης οποίας το δυναμικό εντάσσεται, μεταξύ άλλων, η Μαντόνα και ο Τζέιμς Μπλαντ, δήλωσε ότι το διοικητικό της συμβούλιο εξέτασε πολύ προσεκτικά την πρόταση και έκρινε ότι δεν θα ωφελήσει τους μετόχους της.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, το ρευστό και οι μετοχές, που προσέφερε η EMI, δεν προκάλεσαν εντύπωση στη διοίκηση της Warner. «Είναι απογοητευτική η κατάληξη, διότι πιστεύουμε ότι υπάρχει λόγος συμμαχίας των δύο εταιρειών· όμως, τα γεγονότα δείχνουν τις δυσκολίες στο να επιτευχθεί ο στόχος, ειδικά όσον αφορά την αποτίμηση της Warner και τη διοίκηση», αναφέρει η αναλύτρια της Numis, Λόρνα Τίλμπιαν.

Τέλος, αναφέρεται ότι ο Εντγκαρ Μπρόνφμαν και τα ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια διατηρούν σχεδόν το 75% της Warner Music, όπερ σημαίνει ότι μία εχθρική προσφορά εκ μέρους της EMI έχει μικρές πιθανότητες να τελεσφορήσει. Στα ιδιωτικά κεφάλαια περιλαμβάνονται οι Thomas H. Lee Partners, BaiCapital και Providence Equity Partners.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή