BASF: 10% πάνω τα κέρδη της

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ. Υψηλότερα από τα προβλεπόμενα αποδείχθηκαν τα κέρδη του πρώτου τριμήνου για τη γερμανική BASF, τη μεγαλύτερη εταιρεία χημικών διεθνώς.

Τα καθαρά της κέρδη ενισχύθηκαν 10% στα 950 εκατομμύρια ευρώ, ή 1,87 ευρώ ανά μετοχή, από τα 861 εκατομμύρια, ή 1,60 ευρώ ανά μετοχή, προ ενός έτους. Οι αναλυτές είχαν προβλέψει κέρδη 747 εκατομμυρίων ευρώ.

Η βελτιωμένη απόδοση της BASF συνδέεται με τα θεαματικά αποτελέσματα της θυγατρικής της Wintershall, η οποία δραστηριοποιείται στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο. H εταιρεία επωφελήθηκε τα μέγιστα από την εκτίναξη των τιμών του αργού κατά 30% το πρώτο τρίμηνο.

Ειδικά οι πωλήσεις της αυξήθηκαν στα 3 δισ. ευρώ και τα μεικτά της κέρδη στα 848 εκατομμύρια ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 75% από το 2005. Ελέγχοντας άμεσα το πετρέλαιο, η BASF εξασφάλισε χαμηλό κόστος πρώτων υλών.

Τέλος, μετά τη Wintershall υψηλές πωλήσεις είχαν κατά σειρά οι μονάδες χημικών, πλαστικών, αγροτικών προϊόντων και ειδών διατροφής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή