EN ΣΥΝΤΟΜΙΑ

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γερμανία: 10% κάτω τα νέα αυτοκίνητα

Πτώση κατά 10% στα 282.000 οχήματα σημείωσε ο αριθμός εγγραφής στα μητρώα κυκλοφορίας νέων αυτοκινήτων στη Γερμανία τον μήνα Απρίλιο, όπως ανακοίνωσε χθες η ομοσπονδία γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών (VDA). Πάντως, σε σχετικό ανακοινωθέν διευκρινίζεται ότι ο φετινός Απρίλιος είχε τρεις εργάσιμες ημέρες λιγότερες από τον Απρίλιο του 2005 λόγω του εορτασμού του Πάσχα. Επειτα από αναπροσαρμογή των εργασίμων ημερών, η εγγραφή νέων αυτοκινήτων στα μητρώα κυκλοφορίας εμφανίζει άνοδο κατά 5% σε ετήσια βάση. Τους τέσσερις πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους η εγγραφή νέων αυτοκινήτων στα μητρώα κυκλοφορίας στη Γερμανία σημείωσαν άνοδο κατά 1% στο 1,08 εκατομμύρια οχήματα, όπως αναφέρεται στο ίδιο ανακοινωθέν όπου παρατίθενται προσωρινά στατιστικά στοιχεία. Συγκριτικώς αναφέρεται ότι οι πωλήσεις αυτοκινήτων στη Γαλλία σημείωσαν πτώση τον περασμένο Απρίλιο της τάξεως του 6,7%, αλλά έπειτα από αναπροσαρμογή εργασίμων ημερών εμφανίζουν άνοδο κατά 3,2%. Τον ίδιο μήνα οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ισπανία σημείωσαν πτώση κατά 10%.

Προς διπλασιασμό πωλήσεων

Η αμερικανική επιχείρηση General Electric Co. ευελπιστεί ότι θα διπλασιάσει τις πωλήσεις της στην Κίνα έως το 2008, όπως ανέφερε χθες ανώτατο στέλεχος της εταιρείας σε συνάντηση που είχε με επενδυτές. Σύμφωνα με τα λεχθέντα του η General Electric Co. αναμένει να αυξήσει τις ετήσιες πωλήσεις της στην Κίνα έως το 2008 στα 10 εκατομμύρια δολάρια από τα 5 εκατομμύρια δολάρια που σημείωσε πέρυσι. Πρόκειται για τον Ντέιβιντ Κάλχουν εκ των διευθυνόντων συμβούλων της General Electric Co., ο οποίος ανέφερε στους επενδυτές ότι για να πετύχει το στόχο της η επιχείρηση σκοπεύει να αυξήσει τις δαπάνες της για έρευνα και ανάπτυξη των προϊόντων της στην Κίνα στα 6 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2010 από τα 3 δισεκατομμύρια δολάρια που επένδυσε για τον ίδιο σκοπό το 2005. Οπως ανέφερε ο κ. Κάλχουν η εμπειρία που απέκτησε η επιχείρηση από τις πωλήσεις εξοπλισμών υποδομής στον κρατικό φορέα της Κίνας, τη βοήθησε να επεκτείνει τις πωλήσεις της και στον ιδιωτικό τομέα της χώρας.

«Πράσινο φως» για εξαγορές

Το Κοινοβούλιο του Λουξεμβούργου έδωσε χθες το «πράσινο φως» με την υπερψήφιση νέας νομοθεσίας περί εξαγορών χωρίς την αμφιλεγόμενη τροποποίηση διατάξεως που θα μπορούσε να παρεμποδίσει την εξαγορά της χαλυβουργίας Arcelor από τη Μittal Steel, έναντι 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Υπέρ της νέας νομοθεσίας ψήφισαν 55 βουλευτές, ενώ σημειώθηκαν και τρεις αποχές. Ουδείς βουλευτής καταψήφισε τη νέα νομοθεσία περί εξαγορών. Μετά την υπερψήφιση της νέας νομοθεσίας αναμένεται η έγκριση της προσφοράς της Mittal Steel για την εξαγορά της Arcelor, η οποία έχει την έδρα της στο Λουξεμβούργο.

Διπλασιάστηκε η ζήτηση

Η ζήτηση για το νέο ομόλογο της Fiat ύψους ενός δισεκατομμυρίου ευρώ, σχεδόν διπλασιάσθηκε από τις αρχικές εκτιμήσεις, όπως ανέφεραν χθες έγκυρες πηγές στο Μιλάνο. Το βιβλίο παραγγελιών πρόκειται να κλείσει σήμερα το απόγευμα, σύμφωνα με δηλώσεις Ιταλού τραπεζίτη.

Κατηγορίες για καρτέλ τιμών

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διετύπωσε κατηγορίες εναντίον αρκετών επιχειρήσεων κατασκευής βαρέων ηλεκτρικών εξαρτημάτων που φέρονται ότι καθόριζαν από κοινού την τιμή βαλβίδων ασφαλείας που χρησιμοποιούνται σε υποσταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Η Κομισιόν θα δημοσιεύσει αναλυτικό κατάλογο κατασκευαστών, εντός των προσεχών ημερών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή