Εκτίναξη σε νέα ρεκόρ χαλκός και χρυσός

Εκτίναξη σε νέα ρεκόρ χαλκός και χρυσός

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε νέα υψηλά επίπεδα ρεκόρ εκτοξεύθηκαν χθες οι τιμές του χαλκού στη διεθνή αγορά, αγγίζοντας τις 7.800 ο τόνος, λίγο πριν οι Κινέζοι επενδυτές επιστρέψουν στην αγορά τη Δευτέρα μετά την αργία μιας ολόκληρης εβδομάδος, που διαρκεί ο εορτασμός της εργατικής Πρωτομαγιάς στη χώρα τους.

Αναλυτές αναφέρουν ότι οι τιμές του μετάλλου, οι οποίες μόνον την Πέμπτη εκτινάχθηκαν σε ποσοστό 8,3%, ήτοι κατά έως και 590 δολάρια ο τόνος, βρίσκονται πλέον στην τελική ευθεία για να καταρρίψουν και το ρεκόρ των 8.000 δολαρίων.

Ρεκόρ σημείωσε επίσης χθες η τιμή του ψευδαργύρου, φθάνοντας έως και στα 3.490 δολάρια ο τόνος, μετά την εκτίναξή τους κατά 6,7% την Πέμπτη, όταν αυξήθηκε κατά 215 δολάρια. Η εκτίναξη των τιμών των εν λόγω μετάλλων αποδίδεται και στη λόγω εργατικών κινητοποιήσεων διακοπή της παραγωγής σε ορυχεία της Χιλής και του Μεξικού. Σε νέα υψηλά επίπεδα 25ετίας και έως και στα 684 δολάρια η ουγγιά έφθαναν επίσης χθες οι τιμές του χρυσού μέχρι τις μεσημβρινές ώρες Ελλάδος, ενώ ανοδικές τάσεις επικρατούσαν και στην αγορά του πετρελαίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή